TÉMA

Změna pro Liberec

V Liberci podepsaly koaliční smlouvu čtyři strany, primátorem má být Zámečník

V Liberci podepsali koaliční smlouvu zástupci vítězného uskupení starostů (SLK), TOP 09 a KDU-ČSL s ANO, ODS a Piráty. Budou mít 29 z 39 mandátů v zastupitelstvu. Primátorem by měl zůstat Jaroslav Zámečník (SLK), který zastává tento post poslední čtyři roky, jeho statutární náměstkyní by se nově měla stát Šárka Prachařová (ANO). V opozici bude uskupení Liberec otevřený lidem (LOL) a SPD. Ustavující zastupitelstvo se bude konat v úterý 18. října.
14. 10. 2022|

Zoo v Liberci bude patřit kraji, domovy seniorů městu. Smlouva už je podepsaná

Představitelé Libereckého kraje a města Liberce podepsali dohodu o převodu majetku zhruba za tři čtvrtě miliardy korun. Kraj díky tomu převezme od Nového roku od města zoologickou a botanickou zahradu a Liberec na oplátku získá dva domovy seniorů ve Vratislavicích nad Nisou a Františkově. Pro Liberecký kraj to bude znamenat na nákladech v příštím roce 65 milionů navíc, město se zavázalo na investice v zoo přispívat 25 miliony.
28. 12. 2021|

Soud s libereckým hejtmanem Půtou spěje k závěru. Žalobce pro něj chce pětiletý trest

Státní zástupce by chtěl poslat libereckého hejtmana Martina Půtu (SLK) na celé volební období a ještě rok navíc do vězení. Požadavkem na pětiletý trest hejtmana obžalovaného v souvislosti s rekonstrukcí kostela sv. Maří Magdalény v krajském městě překvapil. Domnívá se, že soudní řízení spěje k tomu, že nebude odsouzen.
4. 3. 2020|

V Liberci rezignoval náměstek primátora Němeček. Vadí mu otočka ohledně modernizace můstků

Ve vedení Liberce skončil statutární náměstek primátora Jiří Němeček, jenž byl lídrem ANO v loňských komunálních volbách. Vadila mu změna postoje ohledně žádosti o dotaci na skokanské můstky. Před týdnem totiž radní spoluúčast na projektu za 30 milionů korun odmítli, ve čtvrtek ji ale vedení města i zastupitelstvo schválilo. Němeček byl proti. „Já si myslím, že není možné takto postupovat. Když jednou něco řeknu, tak držím slovo,“ řekl. Opravy můstků jsou nutné, aby se tam mohly konat světové poháry ve skoku na lyžích.
24. 10. 2019|