TÉMA

Bystřice pod Hostýnem

Usiluji o co nejlepší vztahy se Slovenskem, řekl při návštěvě Zlínského kraje Pavel

Prezident Petr Pavel usiluje o co nejlepší kvalitu vztahů mezi Slovenskem a Českou republikou, zejména v mezilidské rovině. Řekl to na úterní tiskové konferenci v rámci své návštěvy Zlínského kraje, který se Slovenskem sousedí. S krajskými zastupiteli a starosty jednal také o zdravotnictví nebo rozpočtovém určení daní.
16. 4. 2024|

Policie pátrala po chlapcích z dětského domova na Kroměřížsku

Policie pátrala po dvou chlapcích, kteří se nevrátili z vycházky zpět do Dětského domova se školou v Bystřici pod Hostýnem na Kroměřížsku. Pátrání už odvolala.
8. 12. 2022Aktualizováno11. 1. 2023, 14:42|

Svatý Hostýn v jednom katastru, cesta v jiném a mše je liduprázdná. Rozhodující by ale měla být hranice okresu

Aktuální opatření proti šíření koronaviru zasáhla i nejnavštěvovanější tuzemské poutní místo na Svatém Hostýně na Kroměřížsku. Na mše nechodí ani místní. Hostýn totiž leží v katastru obce Chvalčov a k bazilice vede silnice z Bystřice pod Hostýnem, která je v jiném katastru. Mše by však měly být omezené okresem.
2. 3. 2021|

Silnice z Bystřice pod Hostýnem do Hranic je hotová. Oprava stála více než 150 milionů

Stavbaři dokončili opravy silnice z Bystřice pod Hostýnem na Kroměřížsku směrem na Hranice na Přerovsku. Rekonstrukce více než šest kilometrů dlouhého úseku po hranici Zlínského a Olomouckého kraje trvala rok a půl, práce přišly téměř na 151,3 milionu korun. Informovalo o tom Ředitelství silnic Zlínského kraje (ŘSZK), které se o silnice nižších tříd v regionu stará.
23. 12. 2020|
Počasí

Teploty v Česku ve čtvrtek šplhaly na dvacet stupňů. Rekordně teplá byla i noc

Česko zažilo mimořádné teplý den a rtutě teploměry na desítkách stanic pokořily dosavadní rekordy. Vůbec nejtepleji bylo na jihu Moravy, kde naměřili přes jednadvacet stupňů Celsia, vysoké hodnoty hlásilo i Zlínsko. Vysoké hodnoty přitom meteorologové evidovali už v noci, kdy rekordy padly na téměř šedesáti procentech stanic, které měří alespoň třicet let.
12. 3. 2020Aktualizováno12. 3. 2020, 18:00|
Počasí

Čtvrtek s rekordní teplotou. Místy bylo v Česku přes 26 stupňů

Meteorologické stanice v Česku opět zaznamenaly teplotní rekordy. Nezvykle teplé počasí panovalo zejména na severu Moravy a ve Slezsku, kde bylo místy přes 26 stupňů Celsia. Vůbec nejvyšší teplotu meteorologové naměřili v Ropici na Frýdecko-Místecku, a to 26,9 stupně.
24. 10. 2019|