TÉMA

Jakub Železný

Generální ředitel České televize Petr Dvořák bude usilovat o znovuzvolení

Současný generální ředitel České televize (ČT) Petr Dvořák bude obhajovat funkci. Serveru Seznam Zprávy sdělil, že před veřejnoprávní televizí jsou nové výzvy, kterých se chce účastnit. Dvořák stojí v čele televize druhé volební období, které mu vyprší na konci září. Rada České televize vyhlásila výběrové řízení na šéfa ČT v polovině února. Uzávěrka přihlášek je 17. dubna, vybírat ředitele s mandátem do roku 2029 budou radní v červnu.
24. 3. 2023|

Český rozkvět po pádu komunismu je pro nás inspirací, řekl Klyčko

Kyjev se stal členem Paktu svobodných měst. Pondělního jednání v Praze o partnerství, spolupráci a obnově ukrajinských měst se osobně účastnil i starosta hlavního města Ukrajiny Vitalij Klyčko. V rozhovoru pro ČT, který vedl moderátor Jakub Železný, hovoří o současné situaci ve městě a plánech budoucího rozvoje. Klyčko říká, že jako vždy je velmi rád, že může přicestovat do Prahy. „Mám to město opravdu rád,“ prohlašuje.
27. 9. 2022|

Moderátor Událostí je jako pilot, výsledek si lidé pojí s ním, říká Železný

Výrazná tvář tuzemské žurnalistiky Jakub Železný říká, že moderovat Události je jako pilotovat stíhačku, protože „výsledek letu si lidé spojí s moderátorem, ne s editorem“. Jak jde dohromady politika, kultura a fotbal a proč odmítl říct ve vysílání jméno masového vraha? Na tyto i další otázky odpovídá Jakub Železný v nejnovějším díle podcastu Background ČT24.
1. 6. 2022|

Úspěch na Ukrajině může Putina vést i k útoku proti NATO, řekl pro ČT Chodorkovskij

Někdejší nejbohatší ruský podnikatel Michail Chodorkovskij označil válku na Ukrajině za zločin a varuje před tím, že i případné ruské vítězství může Vladimira Putina přivést k rozpoutání globálního konfliktu. Bývalý oligarcha a současný kremelský kritik, který žije v britském exilu, to prohlásil v exkluzivním interview pro Události, komentáře. Rozhovor s ním vedl Jakub Železný.
16. 3. 2022Aktualizováno16. 3. 2022, 23:23|

Obrazem: Kamery v sametu. Mediální zákulisí 17. listopadu 2019

Třicáté výročí začátku sametové revoluce bylo pro Českou televizi zřejmě největší zpravodajskou akcí roku. Reportéři, kameramani i technici vyrazili na všechna důležitá místa v Praze i v regionech. Jakub Železný vedl rozhovory na Vyšehradě, Michal Kubal na Albertově a Martin Řezníček se Světlanou Witowskou moderovali Události z Národní třídy.
17. 11. 2019|

Česká televize se k výročí sametové revoluce ohlédne za svobodou i nesvobodou

Česká televize chystá připomínku výročí 17. listopadu i tématu třiceti let svobody. Například moderátor Jakub Železný provede revolucí v reálném čase v pořadu Dnes před 30 lety. Reflexi porevolučního vývoje nabídne zase Robert Sedláček v nezvyklém projektu Soud nad českou cestou. Na obrazovkách se během připomínky výročí objeví tři desítky premiér hrané nebo dokumentární tvorby.
24. 10. 2019|