TÉMA

Produktivita

Pracujte tvrději, chtějí po zaměstnancích američtí šéfové. Netuší, proč produktivita práce klesla

Zaměstnavatelé ve Spojených státech se obávají, že jejich zaměstnanci odvádějí méně práce, a statistiky potvrzují, že jejich obavy jsou oprávněné. Produktivita, tedy měřítko toho, kolik zboží a služeb dokáže zaměstnanec vyprodukovat za hodinu, se v USA podle údajů ministerstva práce v první polovině roku snížila nejvýrazněji od roku 1947. Nikdo ale nedokáže přesně říct, co je toho důvodem, upozornil list The Washington Post.
2. 11. 2022|

Práce z domova někomu zasahuje do soukromí, mluví se i o nižší produktivitě

Některé firmy už začínají vracet zaměstnance zpět do kanceláří, vláda však zatím doporučení na práci z domova tam, kde je to možné, nestáhla. Průzkum mezi zaměstnanci ukázal, že home office části lidí příliš zasahuje do soukromí, někteří také zmiňují, že jsou v domácím prostředí méně produktivní. Některé tuzemské firmy hledají netradiční možnosti, jak fungovat na home office dál.
10. 5. 2021|
Interview ČT24

Udženija: Místo nezbytné důchodové reformy vláda jen zvyšuje penze. Rozpočet není ambiciózní

Poslanci ve středu v prvním čtení schválili základní parametry státního rozpočtu pro rok 2020. Ruku pro něj zvedli zástupci hnutí ANO, ČSSD a také komunistů, naopak pravicová opozice rozpočet kritizovala. 1. místopředsedkyně ODS Alexandra Udženija označila rozpočet za málo ambiciózní, v době ekonomického boomu by se podle ní měly dělat klíčové ekonomické reformy včetně reformy důchodů: „V těchto letech, kdy by mohlo dojít k zásadní důchodové reformě, se v podstatě jen navyšují důchody a nic koncepčního se nedělá,“ kritizovala v Interview ČT24. Rozhovor vedl Daniel Takáč.
24. 10. 2019|