TÉMA

Spořilov

Dopravní omezení, ale žádní dělníci. Za zdržení staveb často může chybná dokumentace

Zdržení dopravních staveb není nic neobvyklého. Většinou za nimi podle zúčastněných stojí nesrovnalosti v plánech, které neodrážejí realitu. Výsledek ale působí na ty, jež situaci vidí zvenčí, dost rozpačitě.
18. 10. 2022|

Na poslední cestu vyprovázely Josefa Abrháma vzpomínky kolegů i Velorex

Desítky lidí se při bohoslužbě v kostele svaté Anežky České na pražském Spořilově rozloučily s hercem Josefem Abrhámem. Jeden z nejpopulárnějších českých herců zemřel 16. května. Po mši v zaplněném kostele na svého kolegu zavzpomínali na přání Josefa Abrháma mladšího herečky Dagmar Havlová, Eliška Balzerová a Iva Janžurová a herec a režisér Jan Kačer. Za rakví vynášenou z kostela zněl dlouhý potlesk
6. 6. 2022|

Automobilky v Česku mají za sebou těžký rok. Nedostatek komponentů snížil produkci o polovinu

Českou ekonomiku v uplynulém roce poznamenaly potíže jejího hlavního průmyslového odvětví. Chybějící komponenty, hlavně polovodiče, srazily na začátku podzimu produkci automobilek až o polovinu, jenom ve Škodě Auto to znamená čtvrt milionu vozů. Poptávka po autech přitom byla stále vysoká.
4. 1. 2022|

Večernice se vrátila na oblohu. Přátelé i veřejnost se rozloučili s Libuší Šafránkovou

Písnička kapely MIG 21 Snadné je žít zahájila další část pátečního rozloučení s herečkou Libuší Šafránkovou. V kostele sv. Anežky na pražském Spořilově, kam od dopoledne chodily desítky lidí položit květinu a svíčku, se sešli pozvaní smuteční hosté. Při slavnostní mši promluvili její herečtí kolegové a přátelé a zazněla písnička v jejím podání. Po asi hodinu a půl trvajícím obřadu byla vynesena z kostela rakev za doprovodu liturgického průvodu a potlesku přihlížejících.
25. 6. 2021Aktualizováno25. 6. 2021, 17:40|

Pražští povstalci měli proti nacistům málo techniky, pomáhali si obrněnými vlaky

Před 76 lety probíhalo v Praze už druhým dnem povstání. Na českou metropoli začaly z několika směrů útočit německé jednotky s těžkou technikou. Té bylo na straně povstalců zoufale málo. Nahrazovaly ji hlavně obrněné vlakové soupravy. Celkem operovalo v metropoli nebo jejím okolí 17 obrněných vlaků.
6. 5. 2021|

Stánek nabízel zdravý horský vzduch přímo na pražské magistrále. Řidiči se mohli nalokat do zásoby

Řidiči jedoucí ve středu ráno po pražské magistrále mohli narazit na stánek, který jim nabízel čistý horský vzduch. Tato kampaň magistrátu měla upozornit, že před škodlivinami nejsou chráněni ani řidiči v autech. Znečištění v metropoli je po Ostravě druhé nejhorší v zemi a doprava se na něm podílí zhruba z 80 procent.
23. 10. 2019|