TÉMA

Jaroslav Škárka

Soud snížil exposlanci Škárkovi podmíněný trest za výroky o nedonošených dětech

Na deset měsíců se zkušební lhůtou jeden a půl roku snížil odvolací Krajský soud v Plzni trest bývalému poslanci Věcí veřejných Jaroslavu Škárkovi za jeho nenávistné výroky o nedonošených dětech, mentálně postižených lidech nebo o neziskových organizacích. Rozsudek je pravomocný.
26. 10. 2021Aktualizováno26. 10. 2021, 10:26|

Exposlanec Škárka dostal za nenávistné výroky o nedonošených dětech podmínku

Soud nepravomocně potrestal bývalého poslance Věcí veřejných Jaroslava Škárku za jeho loňské nenávistné výroky o nedonošených dětech a mentálně postižených. Soudkyně okresního soudu pro severní Plzeňsko politika uznala vinným z podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod a vyměřila mu roční podmíněný trest se zkušební lhůtou na dva roky.
18. 8. 2021Aktualizováno18. 8. 2021, 16:41|

Státní zástupkyně obžalovala exposlance Škárku za výrok o „nevyvinutých zrůdách“

Státní zástupkyně obžalovala bývalého poslance za Věci veřejné Jaroslava Škárku, který loni v listopadu na Facebook napsal, že předčasně narozené děti jsou „nevyvinuté zrůdy“ a stát by se jich měl zbavit. Případem se bude zabývat Okresní soud Plzeň-sever. Informaci ČT sdělila státní zástupkyně Lenka Kocurová.
17. 6. 2021|

Policie navrhla obžalovat exposlance Jaroslava Škárku za výroky o nedonošených dětech

Policie navrhla obžalovat bývalého poslance za Věci veřejné Jaroslava Škárku, který loni v listopadu na Facebook napsal, že předčasně narozené děti jsou „nevyvinuté zrůdy“ a stát by se jich měl zbavit. Informaci ČT sdělila mluvčí policie Plzeňského kraje Eva Červenková. Návrh nyní posoudí Okresní státní zastupitelství Plzeň-sever. Pokud Škárku obžaluje, případ zamíří před soud. Trestní oznámení na bývalého politika podala nezisková organizace Nedoklubko, na jejíž činnost Škárka ve svém příspěvku reagoval. Škárka se za své vyjádření omluvil.
18. 5. 2021|

Policie obvinila exposlance Škárku za výroky o „zrůdách“

Policie obvinila bývalého poslance Věcí veřejných Jaroslava Škárku, který loni v listopadu na Facebook napsal, že předčasně narozené děti jsou „nevyvinuté zrůdy“ a stát by se jich měl zbavit. Informaci sdělila České televizi mluvčí policie Plzeňského kraje Eva Červenková. Trestní oznámení na bývalého politika podala nezisková organizace Nedoklubko, na jejíž činnost Škárka ve svém příspěvku reagoval. Škárka se za své vyjádření omluvil.
26. 3. 2021|

Bývalý poslanec Škárka končí ve Vězeňské službě po výrocích o „zrůdách“

Bývalý poslanec za Věci veřejné Jaroslav Škárka ukončí svůj pracovní poměr ve Vězeňské službě, kde pracuje jako vychovatel odsouzených. Někdejší politik napsal na sociální síti, že předčasně narozené děti jsou „nevyvinuté zrůdy“. Bezpečnostní sbor se ve středu od výroků distancoval. Ohradily se proti nim i neziskové organizace, které se věnují problematice předčasných porodů. Škárka se za formu svého vyjádření omluvil.
4. 11. 2020Aktualizováno4. 11. 2020, 16:49|

Vít Bárta nedostane odškodné 20 milionů, potvrdil soud

Bývalý předseda Věcí veřejných Vít Bárta nedostane od státu 20 milionů korun, které požadoval jako odškodnění za své trestní stíhání. Ve středu o tom pravomocně rozhodl pražský městský soud. Nárok někdejšího ministra dopravy je podle něj promlčený. Bárta dříve čelil obžalobě z toho, že dal úplatek dvěma stranickým kolegům, justice mu ale vinu neprokázala.
23. 10. 2019|