TÉMA

Zásilkovna

Dárky pod stromeček objednejte do neděle, radí dopravci

Už jen pár dní zbývá lidem na objednání dárků tak, aby je dopravci zvládli doručit pod stromeček. Ti doporučují odeslat poslední objednávky ideálně do konce víkendu, aby e-shopy zkraje příštího týdne zvládly zboží předat do přepravy. Lidé podle doručovacích firem i přes horší ekonomickou situaci objednávají stejný počet balíků jako loni, někde i víc. Díky rekordním covidovým rokům navíc zásilkové služby hlásí lepší připravenost.
14. 12. 2023|

Říkali jim mamuti a obrali je o 123 milionů. Podvodníci z ČR a Ukrajiny útočili na prodávající z internetových bazarů

Policie obvinila desítky mladých lidí z Česka a Ukrajiny za podvody vůči prodávajícím na internetových bazarech. Dva gangy získaly podle vyšetřovatelů trestnou činností dohromady zhruba 123 milionů korun tak, že svým obětem ukradly bankovní identitu, uvedl šéf Národní centrály proti terorismu, extremismu a kybernetické kriminalitě (NCTEKK) Břetislav Brejcha. Hlavou jednoho z gangů byla žena, která už v Česku uzavřela dohodu o vině a trestu, v níž souhlasila s 5,5 roku vězení a peněžitým trestem šest milionů korun.
6. 12. 2023Aktualizováno6. 12. 2023, 20:04|

Tisíce lidí stále čekají na doručení balíků. Zásilkovna a dodavatel se o situaci přou

Tisíce lidí stále čekají na doručení svého balíku. Problém vznikl ukončením spolupráce Zásilkovny s externím dodavatelem z Liberecka. Zatímco se obě strany sporu vzájemně obviňují, kdo za komplikace může, poškozeným klientům už dochází trpělivost.
11. 9. 2023|

Tisíce nedoručených balíků. Zásilkovna tvrdí, že kvůli sporu s externím dodavatelem nemá přístup do depa v Liberci

V libereckém přepravním depu Zásilkovny uvázlo několik tisíc balíků. Důvodem je podle společnosti spor s externím provozovatelem depa. Ten podle Zásilkovny znemožnil přístup do skladu s balíky potom, co s ním na konci srpna ukončila spolupráci. Společnost klientům za nedoručené balíky slibuje refundaci. Aktuálně odeslané zásilky putují místo do Liberce do nového depa v Benátkách nad Jizerou.
6. 9. 2023|

Lidem chodí balíčky na dobírku, které si neobjednali. Nový podvod je může připravit o tisíce korun

Češi se setkávají s novým typem možného podvodného jednání, když obdrží balíček na dobírku, který si neobjednali. ČT to zjistila oslovením poškozených adresátů a firem. Udaná cena zásilky, kterou lidé obdrželi, se většinou pohybuje mezi 700 a 2200 korunami. Uvnitř bylo zboží, které této hodnotě neodpovídalo. Kdo balíček zaplatil a převzal, se později marně domáhal reklamace. Případ již prověřuje Česká obchodní inspekce. Odborníci doporučují opatrnost a odmítání zásílek od neznámých odesílatelů.
28. 6. 2022|

Nejvlivnější ženou Česka je podle Forbesu Jourová, loňská vítězka Schillerová se propadla

Nejvlivnější ženou Česka je podle časopisu Forbes místopředsedkyně Evropské komise Věra Jourová. Na druhém místě se umístila pražská vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová a třetí skončila vdova po zesnulém většinovém majiteli skupiny PPF Petru Kellnerovi Renáta Kellnerová. Naopak loňská a předloňská vítězka, exministryně financí Alena Schillerová nyní coby šéfka poslanců hnutí ANO figuruje až ve druhé stovce žebříčku. Časopis ho vydává už pojedenácté a letos se v něm objevilo přes čtyřicet nových tváří.
1. 6. 2022|

Šest týdnů do Vánoc: Zásilkové služby hlásí statisíce balíků týdně navíc a hledají brigádníky

Zásilkové služby už pocítily předvánoční nákupy. Za poslední dva týdny stoupl počet přepravovaných balíků řádově o statisíce, firmy shání také brigádníky. České televizi to potvrdily čtyři oslovené společnosti. Zvýšený zájem souvisí s blížícími se Vánocemi, ale i s přechodem kamenných obchodů do online prostředí.
14. 11. 2021|

V Česku je podle Forbesu nejbohatší Kellnerová. V žebříčku vystřelili vysoko technologičtí nováčci

Nejbohatší Češkou je podle letošního žebříčku časopisu Forbes Renáta Kellnerová. Čtyřiapadesátiletá vdova po vlastníkovi investiční skupiny PPF Petru Kellnerovi, který koncem letošního března tragicky zahynul, disponuje dle žebříčku 374,7 miliardy korun. Je to o téměř 82 miliard korun více, než činil loni majetek jejího muže. V letošním seznamu je devět nováčků, první z nich dokonce na šestadvacáté příčce.
6. 10. 2021Aktualizováno6. 10. 2021, 08:10|

Zaměstnankyně upozornila na nedodržování opatření v práci. Podle firmy to bylo nedorozumění

Po zpřísnění vládních opatření se stále častěji objevuje téma dodržování hygienických opatření v práci. Začala se ozývat i kritika některých zaměstnanců, jak na to firmy dbají. Z nařízení vlády mají firmy také povinnost upřednostnit práci z domova, pokud je to možné. V praxi se to ale podle právníků těžko posuzuje.
4. 3. 2021|

Přepravci zažívají nejrušnější týden v roce, nabrali kurýry. Většina stále garantuje doručení do Vánoc

Kvůli vánočním balíčkům zaměstnávají přepravci aktuálně až o polovinu více řidičů, některé společnosti zavádějí i rozvoz o víkendu. Termíny garance dodání dárků pod stromeček se u jednotlivých přepravců liší. Někde slibují včasné doručení i u balíku poslaného 22. prosince.
16. 12. 2020|

Pošta i přepravci zpracovávají předvánoční nápor. Lidé by neměli odkládat nákupy, zásilky se mohou zpozdit, varují

Internetové obchody a přepravci upozorňují, že by lidé letos neměli odkládat vánoční nákupy. Zatímco dříve prodejci před Vánoci garantovali poslední datum objednávky, od kterého je možné zboží ještě do Štědrého dne doručit, letos to samé příliš slibovat nechtějí. Operátoři jejich infolinek zákazníkům radí, aby své zboží objednávali co nejdříve. Všechny hlavní přepravní společnosti navíc upozorňují, že jsou maximálně vytížené, a doprava se může zdržet.
6. 12. 2020|

Pošta i ostatní doručovatelé se horečně chystají na předvánoční nápor. Vydělají na tom brigádníci

Do Vánoc zbývají dva měsíce, pro přepravní společnosti ale velký nápor začíná už v listopadu. Největší doručovatelé letos očekávají oproti zbytku roku až dvojnásobné množství balíků, a tak už teď nabírají lidi, aby se provoz zvládl. Na trhu práce je ale situace napjatá, a tak si brigádníci výrazně polepší.
23. 10. 2019|