TÉMA

Kraslice

Přes sto obřích kraslic ozdobilo chorvatskou Koprivnici

Práce na sochách obřích kraslic zabrala umělcům několik dní. Každoroční výstava je nejen oslavou Velikonoc, ale také poctou chorvatské „naivní“ malířské škole Hlebine. Díla, z nichž některá měří až dva metry, jsou nyní vystavena v ulicích nedalekého města Koprivnica. Kristina Socevová, pracovnice turistické kanceláře, uvedla, že některé z kraslic budou vystaveny v evropských metropolích či až v americkém New Yorku.
27. 3. 2024|

Sbírka hudebních nástrojů zatím zůstává majetkem zkrachovalé Amati. Hrozí její rozprodání

Unikátní historickou sbírku hudebních nástrojů AMATI Kraslice může insolvenční správce rozprodat a využít k uspokojení věřitelů. Krajský soud v Plzni totiž zamítl žaloby, kterými se Karlovarský kraj a stát domáhaly vyjmutí sbírky z majetku zkrachovalé společnosti Amati-Denak Kraslice. Kraj se hodlá proti rozsudku odvolat.
18. 7. 2023|

Les v Krušných horách blízko Kraslic zasáhl požár, pomáhali i hasiči z Německa

Šíření lesního požáru v Krušných horách nedaleko Kraslic a Bublavy už hasiči zcela zastavili. Ukončili letecké hašení pomocí policejního vrtulníku a z místa odjíždí většina nasazených jednotek.
4. 6. 2023Aktualizováno4. 6. 2023, 20:42|

Výrobce hudebních nástrojů Amati má víc zakázek, než může vyrobit. Chybí mu zaměstnanci

Výrobci dechových hudebních nástrojů Amati v Kraslicích chybí zaměstnanci. Po letech úpadku a nejistoty má podnik třetím rokem nového majitele. Ten ho sice dostal do zisku, ale mnohem těžší je nalákat erudované zaměstnance – i přesto, že nezaměstnanost v Karlovarském kraji patří k nejvyšším v Česku.
15. 2. 2023|

Sokolov koupí domy ve vyloučené lokalitě u nádraží. Až 150 lidí se bude muset vystěhovat

Město Sokolov ještě letos odkoupí domy v Nádražní ulici, kde žijí převážně sociálně vyloučení obyvatelé. Radnice tak využila nabídku soukromého majitele. Hlavní podmínkou k odkoupení zdevastovaných domů je ale vystěhování asi 150 nájemníků, z velké části Romů. Ti si teď budou muset najít bydlení jinde.
18. 8. 2022|

30 let zpět: Velikonoční tradice v Liberci

Dne 18. dubna 1992 byla takzvaná Bílá sobota, jeden z velikonočních svátků. Československá televize o nich už potřetí mohla referovat jako o křesťanských svátcích a zvycích. Reportáž z Liberce ukazuje, jaký program tehdy čekal na děti v oblastní galerii. Kromě velikonočních tradic se mohly zapojit i do ekologicky zaměřené akce.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1992.
18. 4. 2022|

Dobruška musela ministerstvu dopravy zaplatit skoro 54 tisíc korun kvůli omlazování ojetin

Deset let starý případ nelegálního přihlašování aut z ciziny pokračuje. Radnice v Dobrušce na Rychnovsku nyní musela zaplatit ministerstvu dopravy více než 53 tisíc korun, protože resort stejnou částkou odškodnil jednoho z poškozených. V pondělí proto radní města rozhodli, že peníze začnou vymáhat po viníkovi, tedy bývalém vedoucím odboru dopravy v Dobrušce Radovanu Antlovi.
29. 11. 2021|

Místo uhlí kobalt nebo lithium. V Podkrušnohoří zkoumají firmy podloží pro případnou těžbu

Konec uhlí nemusí znamenat konec těžby v uhelných oblastech. Třeba v Karlovarském kraji už teď soukromé firmy zkoumají podloží i vytěžený odpad a jejich potenciál pro získávání dalších surovin, jako je kobalt nebo lithium.
22. 11. 2021|

Vyráběla hudební nástroje, teď je v insolvenci. O firmu Amati-Denak má zájem pět kupců

O firmu Amati-Denak s. r. o. Kraslice, která vyrábí hudební nástroje, projevilo zájem pět kupců. Společnost poslal do konkurzu insolvenční soud ve středu, protože podnik včas nepředložil návrh na reorganizaci. Momentálně firma dluží 182 milionů korun. Insolvenční správce ji chce prodat do konce léta.
6. 2. 2020Aktualizováno6. 2. 2020, 18:59|

V Kraslicích vzplála výrobní linka v textilce. Požár se šířil klimatizací na střechu, 68 lidí evakuovali

Požár výrobní linky v textilní firmě Sametex v Kraslicích na Sokolovsku si v úterý vyžádal evakuaci skoro sedmi desítek zaměstnanců firmy. Mluvčí krajských hasičů Martin Kasal řekl, že oheň se šířil do střechy, hasiči už ho ale mají pod kontrolou.
22. 10. 2019|