TÉMA

Výrobní linka

Americká společnost staví továrnu na lék proti rakovině. Technologii vymysleli Češi, poplatky míří do Prahy

Ty nejhorší nádory, které se nedají odstranit chirurgicky, může zničit léčba radioaktivním luteciem. Čeští vědci přišli na to, jak ho snadno a levně vyrábět – jejich metoda je natolik přelomová, že ji teď naplno začne využívat americká společnost v jedné z největších výrobních linek na světě. Léky z ní pomohou desítkám tisíc lidí ročně.
4. 8. 2023|

Soud zprostil obžaloby účetní v případu nelegální distribuce cigaret z bývalé školky v Chropyni

Olomoucký vrchní soud potvrdil pětileté tresty dvěma hlavním organizátorům nelegální distribuce cigaret na Kroměřížsku, Zdeňku Menšíkovi a Vojtěchu Koutnému. V kauze původně čelilo obžalobě pět lidí, proti rozhodnutí zlínského krajského soudu se odvolala také Marcela Polsterová a Richard Řezníček, kteří se podle žalobců podíleli na zajišťování potřebného zařízení k balení cigaret a jejich následné produkci. Odvolací soud Polsterovou zprostil obžaloby a Řezníčkovi potvrdil podmíněný trest, ale zmírnil mu právní kvalifikaci.
15. 11. 2021|

V Břidličné hořela výrobní linka a střecha haly, škoda je asi dvě stě milionů korun

Požár výrobní linky a střechy haly likvidovali z noci na čtvrtek profesionální i dobrovolní hasiči v Břidličné na Bruntálsku. Oheň způsobil podle předběžných odhadů škodu za dvě stě milionů korun, sdělil mluvčí hasičů Petr Kůdela. Požár se obešel bez zranění. Policejní mluvčí René Černohorský řekl, že podle předběžného zjištění šlo o technickou závadu. V areálu podniku, který vyrábí obalové materiály a polotovary z hliníku, hořelo i letos v červnu.
29. 7. 2021Aktualizováno29. 7. 2021, 11:54|

V Kraslicích vzplála výrobní linka v textilce. Požár se šířil klimatizací na střechu, 68 lidí evakuovali

Požár výrobní linky v textilní firmě Sametex v Kraslicích na Sokolovsku si v úterý vyžádal evakuaci skoro sedmi desítek zaměstnanců firmy. Mluvčí krajských hasičů Martin Kasal řekl, že oheň se šířil do střechy, hasiči už ho ale mají pod kontrolou.
22. 10. 2019|