TÉMA

Bad Schandau

Hasiči by mohli požár v Českém Švýcarsku zcela uhasit do týdne, řekl mluvčí

V národním parku České Švýcarsko se v neděli po celý den neobjevil otevřený oheň. Stále ale existují doutnající ohniska v nepřístupném terénu. U požáru zasahuje kolem tisíce hasičů z celé republiky včetně vrtulníků a letadel. Požár by podle mluvčího hasičů Martina Kavky mohl být kompletně uhašen do konce příštího týdne.
7. 8. 2022Aktualizováno7. 8. 2022, 20:55|

S cestováním na vozíku má pomoci aplikace. Handicapovaní mapují turistické trasy

Lidé z neziskové organizace Disway.cz prověřují na severu Čech výletní trasy vhodné pro handicapované. Jedná se o česko-německý projekt Cestování bez bariér. Zmapovali už cesty v Českém Švýcarsku a Lužických horách. Aktuálně vyrazili s vozíčkáři do západních Krkonoš.
29. 7. 2022|

Bouřka poškodila trať podél Labe, nákladní vlaky ji nemají kudy objet. Kapacitní železniční přechod na západ bude chybět ještě léta

Až o týden se zpozdí zboží, které měly přepravit nákladní vlaky z Česka do Německa. Přívalový déšť o víkendu ochromil železniční trať mezi Děčínem a saskými Bad Schandau. Po provizorní opravě se na ni vejde méně vlaků než obvykle, a tak zpoždění dál roste. Pro nákladní železniční dopravu je to prakticky jediná možná cesta do Německa. Ostatní železniční přechody jsou málo kapacitní a navíc neelektrizované. Se zkapacitněním druhé železniční trati do Německa počítá Správa železnic až na konci desetiletí.
21. 7. 2021|

Německo má už 158 obětí záplav, v sobotu bouřky udeřily na východě země

Počet obětí ničivých záplav v Německu se vyšplhal na 158. Nejvíce postiženou spolkovou zemí je Porýní-Falc, která nyní hlásí 110 mrtvých. Policie vyjádřila obavu, že počet obětí se bude dál zvyšovat. Silné deště pak v sobotu večer zasáhly i východ země a způsobily záplavy ve východní části Saska u hranic s Českem, v jihovýchodní části Bavorska a na západě Rakouska. Belgie hlásí zatím 31 mrtvých.
18. 7. 2021Aktualizováno18. 7. 2021, 19:33|

„Za deset hodin v práci ujedu 39 kilometrů.“ Opravovaná trať do Německa komplikuje dopravu

Nákladní vlaky na klíčové mezinárodní trati do Německa a dál na sever Evropy čekají v Děčíně v mnohahodinových frontách. Dělníci mění na dvacet let starém koridoru koleje, soupravy tak jezdí jen po jedné.
22. 10. 2019|