TÉMA

Václav Řehoř

Osice chtějí zrekonstruovat chátrající Škroupův dům. Má tam být pošta, knihovna i bistro

Stavbou Škroupova domu v Osicích na Královéhradecku chtěli místní v roce 1928 uctít slavného rodáka a autora české národní hymny Františka Škroupa. Po desítkách let chátrání je nemovitost v dezolátním stavu. Kraj společně s radnicí připravil rekonstrukci, vyjde zhruba na sedmdesát milionů korun.
12. 3. 2024|

Pražské letiště je blíž k nové ranveji. Rozhodovat bude opět krajský soud

Pražské letiště se posunulo blíž k výstavbě druhé vzletové a přistávací dráhy. Nejvyšší správní soud (NSS) se letiště zastal a zrušil rozhodnutí Krajského soudu v Praze, podle kterého se měl projekt nové dráhy vyškrtnout ze zásad územního rozvoje. Podle letiště je ale druhá dráha potřebná pro navýšení kapacit. Odpůrci, mezi kterými jsou hlavně okolní obce, se obávají většího hluku.
19. 4. 2023|

Královéhradecký kraj má nové vedení, hejtmanem je Červíček

Novým hejtmanem Královéhradeckého kraje se stal lídr koalice ODS, STAN a Východočeši Martin Červíček (ODS). Na ustavujícím jednání ho zastupitelé zvolili většinou 29 z 45 hlasů. Senátor, bývalý policejní ředitel a dosavadní první náměstek hejtmana pro dopravu a silniční hospodářství v čele hejtmanství nahradil Jiřího Štěpána z ČSSD, která po říjnových volbách skončila v opozici.
2. 11. 2020Aktualizováno2. 11. 2020, 13:11|

S prázdninami přichází oživení českých letišť. Tuzemským turistům se otvírají některé tradiční destinace

Na ruzyňském letišti v Praze nyní startují zhruba dvě letadla za hodinu. Odletové haly proto bývají většinu dne prázdné a zavřená je i většina obchodů. Přesto je zde patrné oživení například proti dubnu, kdy to byly jen dva pravidelné lety týdně. Podobně jako na dalších českých letištích. S počátkem prázdnin se uvolňují také hygienická pravidla.
2. 7. 2020|

Pražské letiště rozšíří druhý terminál za 16 miliard korun

Pražské letiště bude rozšiřovat druhý terminál, hotovo by mělo být do roku 2028. Investici za 16 miliard korun schválilo ministerstvo financí. Další rozvojové projekty, včetně nové paralelní dráhy, bude stát řešit později podle aktuální situace na trhu, uvedli na tiskové konferenci zástupci vlády v čele s premiérem Andrejem Babišem (ANO). Letiště do budoucna plánuje investice za přibližně 55 miliard korun.
13. 11. 2019Aktualizováno13. 11. 2019, 11:46|

Letiště Praha se do roku 2035 rozšíří na 23 milionů cestujících

Letiště Praha by mělo do roku 2035 zvýšit kapacitu až na 23 milionů odbavených cestujících ročně. Letos odbaví 17,7 milionu lidí, což je meziroční nárůst o 5,8 procenta, uvedl předseda představenstva letiště Václav Řehoř. S kapacitními problémy se letiště potýká už teď. Podle Řehoře muselo například letos v létě odmítnout deset procent příletů na terminál 1. Počet cestujících roste nepřetržitě od roku 2013.
21. 10. 2019|