TÉMA

Sexuální výchova

Walt Disney zrušil miliardový projekt na Floridě, důvodem je spor s guvernérem DeSantisem

Na Floridě se vyhrocuje spor mezi tamním guvernérem Ronem DeSantisem a společností Walta Disneyho. Ta se rozhodla zrušit výstavbu projektu za téměř miliardu dolarů, který by zajistil na dva tisíce pracovních míst. V jádru pře je nesouhlas nadnárodního konglomerátu s omezeními v sexuální výchově, který ve státě zavedl nový zákon. Spor může zásadně poškodit jak politické šance guvernéra DeSantise, o němž se mluví jako o možném kandidátovi na prezidenta, tak i byznys druhé největší zábavní společnosti planety.
19. 5. 2023|

Trnavský arcibiskup se omluvil za svá slova o obětech útoku na gaybar

Trnavský arcibiskup Ján Orosch čelí kritice kvůli tomu, že v interním oběžníku určeném kněžím zpochybnil, zda byly oběti říjnového homofobního útoku na bratislavský gaybar nevinné. V pondělí se rodinám dvou mužů i veřejnosti omluvil.
7. 11. 2022Aktualizováno7. 11. 2022, 17:28|

Polští poslanci chtějí zvýšit dohled nad výchovou dětí. Zákon sklízí kritiku řady organizací

Polští poslanci ve čtvrtek schválili kontroverzní zákon, který posílí vládní kontrolu nad školami. Podle kritiků by mohlo dojít k omezení výuky o sexuálních menšinách a reprodukčních právech. Nový předpis od začátku odsuzují také nevládní organizace, učitelské odbory i samosprávy.
13. 1. 2022|

Podle polských poslanců je sexuální výchova šířením pedofilie. Chtějí ji trestat vězením

V polském Sejmu leží kontroverzní zákon, který počítá s trestem tří až pěti let vězení za výuku sexuální výchovy. Podle autorů normy představuje sexuální výchova pro mládež ohrožení. Odpůrci legislativy zase považují za nebezpečné o tématu, které je v Polsku stále tabu, mlčet.
20. 10. 2019|