TÉMA

Za lidi

Šest týdnů do slovenských voleb: Ficův Smer ztrácí, Kotlebova strana je v průzkumech druhá

Sondáž společnosti Focus před únorovými parlamentními volbami potvrdila pokles obliby nejsilnější slovenské vládní strany Smer-SD. Podle průzkumu naopak posiluje krajně pravicová strana Kotlebovci-Ľudová strana Naše Slovensko (LSNS), která je za Smerem druhá. Focus průzkum provedl během ledna na objednávku koalice neparlamentních stran Progresívne Slovensko (PS)/Spolu.
16. 1. 2020|

Slovenská policie obvinila exprezidenta Kisku z daňového podvodu

Slovenská policie obvinila bývalého prezidenta Andreje Kisku z daňového podvodu. Tvrdí, že jeho rodinná firma KTAG neprávem požádala o daňovou vratku za financování prezidentské kampaně. Stát ji nevyplatil, policie však i žádost považuje za trestný čin. Stíhání je podle Kisky politicky motivované. Připomněl, že policie při vyšetřování KTAG vyměnila za dva roky tři vyšetřovatele, z nichž první dva k němu neviděli důvod. Ze zorganizování kauzy obvinil expremiéra Roberta Fica, s nímž má dlouholeté politické spory.
6. 12. 2019Aktualizováno6. 12. 2019, 16:49|

„Z našeho Slovenska udělali mafiánský stát.“ Korupční aféry vyhnaly Slováky do ulic

Slováci vyšli do ulic v reakci na zveřejnění nahrávky z odposlechů ze starší korupční aféry Gorila i kvůli podezřením z uplácení některých činitelů. Shromáždění v Bratislavě svolaly jak opoziční a neparlamentní strany, tak občanská iniciativa Za slušné Slovensko. Iniciativa po loňské vraždě novináře Jána Kuciaka stála za největšími protivládními demonstracemi od roku 1989.
18. 10. 2019|