TÉMA

Fait Gallery

Umělec Marian Palla rekapituluje v Malém nekonečnu i díky krtkům

Brněnský výtvarník, spisovatel a hudebník Marian Palla rekapituluje v brněnské Fait Gallery svou tvorbu za více než půlstoletí. Výstavu obrazů, vytvořených převážně z hlíny, pojmenoval Malé nekonečno.
22. 2. 2024|

Anonymní forma čtverce napravuje dluh vůči Jiřímu Hilmarovi

Brněnská Fait Gallery napravuje dluh, který má podle ní česká společnost vůči výtvarníkovi Jiřímu Hilmarovi. Připravila zatím nejrozsáhlejší výstavu děl tohoto umělce, který po emigraci přes čtyři desítky let působil v Německu. Širší veřejnosti proto jeho tvorba zůstává málo známá.
28. 10. 2023|

Hlavolam Tomáše Hlaviny má mnoho řešení

Dřevo, kov, provázky, přírodniny i obyčejné předměty rád využívá ve svých pracích výtvarník Tomáš Hlavina. Tři dekády jeho umělecké tvorby reflektuje výstava TLNVXYK Hlavolam v brněnské Fait Gallery. Hlavina představuje svá starší díla i ta dosud neprezentovaná na veřejnosti. Jejich rozmístění ve výstavní hale má připomínat herní plán nebo strukturu hlavolamu.
28. 2. 2023|

Překážkou je ruka se svými návyky a omezeními. Výtvarník Petr Nikl odhaluje Samovolnosti

V pražské galerii Millennium jsou k vidění práce výtvarníka, divadelníka a hudebníka Petra Nikla. Ten u nich částečně potlačuje své já a nechává hrát náhodu. Říká jim Samovolnosti.
10. 2. 2023|

Přírodní barvy a materiály. Františka Skálu inspirovaly k tvorbě nejen jeskynní malby

Výtvarník František Skála si udělal dva roky prázdnin. Na svých cestách po Kolumbii a Austrálii neodpočíval, ale tvořil a hledal inspiraci. Pod stejným názvem teď v brněnské Fait Gallery vystavuje díla, která za tu dobu vytvořil. Z cest dovezl také přírodní materiály, které čekají na využití.
25. 2. 2020|

Kde budeme žít zítra? Karel Malich vystavuje utopické projekty

Brněnská Fait Gallery uspořádala výstavu k pětadevadesátinám Karla Malicha. Významný český výtvarník se proslavil především drátěnými plastikami. Galerie představuje jeho utopické projekty ze šedesátých a sedmdesátých let, které vycházely z umělcovy představy o architektuře budoucích měst. A tu formovalo mimo jiné dobývání vesmíru člověkem.
18. 10. 2019Aktualizováno18. 10. 2019, 19:02|