TÉMA

Jaroslav Němec

Vznikají další nové koalice. Jasno už má Jindřichův Hradec, Nový Jičín či Svitavy

Další města v Česku už mají jasno v tom, kdo je povede v příštích čtyřech letech. Například v čele Nového Jičína zůstane stávající koalice ANO, KDU-ČSL, ODS a Strana Zelených s Piráty, TOP 09 a STAN.  Karvinou povede ČSSD, která volby vyhrála s více než 51 procenty. Ke spolupráci ale zřejmě přizve ANO. V Jindřichově Hradci na jihu Čech se vítězné ANO domluvilo na koalici s ODS, STAN a hnutím Společně s Piráty. Ve Svitavách bude vládnout Sdružení pro město Svitavy spolu s ODS, KDU-ČSL a 3PK – Pro prosperující Svitavy. Dohoda vzniká už i v Kroměříži.
29. 9. 2022Aktualizováno29. 9. 2022, 21:43|

Kroměřížský Račín je minulostí. K zemi šel poslední dům ve známé vyloučené lokalitě

Zbouráním posledního domu v pátek v Kroměříži definitivně zanikla problematická lokalita Račín. Desítky let v ní bydleli dlužníci a obyvatelé, na něž si stěžovali sousedé. Problém nakonec radnice vyřešila radikálně. Nové bydlení nabídla jenom těm, kteří nemají žádné dluhy. Demolice posledního objektu v Račíně trvala asi hodinu. Bourání prvního bytového domu zahájilo město už v srpnu 2018.
5. 11. 2021|

Poslední domy v Račíně jdou k zemi. Kroměříž pozemky nejspíš prodá

Kroměřížská radnice přistoupila k bourání posledních tří obytných domů v dříve problematické lokalitě Račín v Dolních Zahradách. Náklady přesáhnou milion korun. Demolice by měla být hotová nejpozději v listopadu, sdělil mluvčí radnice Jan Vondrášek.
13. 8. 2021|

Kroměříž otevřela opravenou lávku přes řeku Moravu. Je jako nová, říká starosta

Kroměřížská radnice v úterý otevřela opravenou lávku přes řeku Moravu. Loni ji město nechalo staticky zajistit, letos se stavbaři postarali zejména o rekonstrukci povrchu lávky a výměnu zábradlí. Letošní etapa prací začala v září, po dobu uzavření lávky museli chodci využívat silniční most přes Moravu vzdálený zhruba pět set metrů.
1. 12. 2020|

Kroměříž chce po státu náhradu škody za neoprávněné stíhání svého starosty

Kroměříž bude chtít od ministerstva spravedlnosti náhradu škody za neoprávněné trestní stíhání starosty Jaroslava Němce (Nezávislí). Rozhodli o tom radní. Po státu bude město žádat přes tři sta tisíc korun. Náhradu nemajetkové újmy si chce nárokovat i starosta.
23. 1. 2020|

Dům pro seniory místo kurtů? Plán na stavbu kritizuje petice i opozice

Radniční opozice i občanská petice kritizují stavbu domu pro seniory a lidi trpící demencí na pražských Vinohradech. Ten má vzniknout na místě tenisových kurtů u Riegrových sadů. Kritikům se nelíbí, že Praha 2 zbourá kvůli stolůžkovému domu historické sportoviště a pokácí vzrostlé stromy. Podle vedení radnice jde o jediné možné místo na Praze 2 vhodné ke stavbě podobného zařízení.
30. 11. 2019|

Cyklostezku z Kroměříže do Kvasic uzavřelo kácení. Zbaví ji stromů napadených houbou

Frekventovanou cyklostezku z Kvasic do Kroměříže ve středu uzavřelo kácení stromů. Trasou, která navazuje na cyklostezku kolem Baťova kanálu, lidé neprojedou do 15. prosince. Stromy dělníci káceli už minulý rok poté, co se na cestu zřítil sedmdesátiletý jasan.
27. 11. 2019|

Za sídlištěm Zachar v Kroměříži mají vzniknout rodinné domy. Město prodá poslední chybějící pozemek

Prodej pozemku za sídlištěm Zachar a také plánovací smlouvu se společností Hanácká pole schválili ve čtvrtek kroměřížští zastupitelé. Firma v lokalitě v budoucnu plánuje výstavbu rodinných a bytových domů. Smlouva investora zavazuje k vybudování komunikací, chodníků, dešťové kanalizace, retenční nádrže, veřejného osvětlení a také k terénním a sadovým úpravám. Vše by následně měl na základě smlouvy převést do majetku města.
18. 10. 2019|