TÉMA

Domovní prohlídky

V severoirském Londonderry napadla a zranila mládež policisty, kteří prováděli domovní prohlídky

Šestnáct severoirských policistů utrpělo zranění poté, co je v severoirském Londonderry napadla skupina mládeže. Podle listu Belfast Telegraph byly mezi útočníky také děti, nejmladšímu bylo osm let. Policisté prováděli domovní prohlídky a mladí lidé po nich házeli kamení a Molotovovy koktejly. Při prohlídkách se našly zbraně, výbušniny a granáty.
8. 9. 2023|

Policie zajistila dům manželky zakladatele Xixoio. Šéf představenstva firmy převádí byt

Policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) zajistili rodinný dům, který vlastní manželka zakladatele a majitele firmy Xixoio Richarda Watzkeho. Nemovitost obstavili jako výnos z údajné trestné činnosti. ČT to zjistila v katastru nemovitostí. Ve stejný den, kdy policie razii spustila, začaly transakce okolo majetku zadrženého předsedy představenstva firmy Henryho Ertnera. Banka mu uvolnila zástavu na jeho pražský byt, který Ertner plánuje převést na svoji firmu. Watzkeho a Ertnera policie podezírá z podvodu a praní špinavých peněz, ani jednoho z nich ale neobvinila.
2. 12. 2022|

Řeholnice, kterou věznili nacisté i komunisté. Před sto lety se narodila Anna Magdalena Schwarzová

Přesně před sto lety – 14. března 1921 – se narodila příslušnice řádu bosých karmelitek Anna Magdalena Schwarzová. Náboženskou aktivistku, která se nebála církev kritizovat, věznili nacisté i komunisté. Během normalizace byla v kontaktu s disentem a spolupracovala s chartisty i Výborem na obranu nespravedlivě stíhaných.
14. 3. 2021|

Slovenští policisté prohledávají domy Kočnera a bývalého generálního prokurátora Trnky

Slovenská policie uskutečnila razii v domě bývalého generálního prokurátora Dobroslava Trnky, který byl loni postaven mimo službu kvůli svým kontaktům s kontroverzním podnikatelem Marianem Kočnerem. Domovní prohlídky policisté zahájili také v domě a ve firmách Kočnera, který je ve vazbě a který mimo jiné čelí obžalobě z objednávky vraždy novináře Jána Kuciaka a jeho partnerky. Informovala o tom slovenská média.
30. 1. 2020|

iROZHLAS.cz: Policisté zasahovali v budovách vnitra a hasičů, zřejmě kvůli kauze kolem podnikatele Horáčka

Policisté ve čtvrtek provedli domovní prohlídky v budovách ministerstva vnitra a generálního ředitelství hasičského záchranného sboru. Podle serveru iROZHLAS.cz zásah souvisel s kauzou údajných manipulací s nemocničními zakázkami, v níž čelí obvinění mimo jiné severočeský podnikatel Tomáš Horáček. Po prohlídkách nebyl nikdo obviněn, podle státního zástupce šlo hlavně o dokumenty.
18. 10. 2019|