TÉMA

Jiří Čeřovský

Krajští zastupitelé schválili sloučení průmyslovek strojní a textilní v Liberci

Navzdory protestům pedagogů, studentů i rodičů Střední průmyslové školy textilní v Liberci schválili krajští zastupitelé její sloučení se Střední průmyslovou školou strojní a elektrotechnickou v Liberci k 1. červenci. Vznikne Střední průmyslová škola Liberec. Sloučení má umožnit v krajském městě rozšířit nabídku všeobecného vzdělávání. Už na podzim 2024 by se na textilní průmyslovce měly otevřít dvě třídy technického lycea.
30. 5. 2023|

Jablonečtí zastupitelé se postavili proti průzkumu a těžbě kamene v Rádle. Bojí se o životní prostředí

Zastupitelé v Jablonci nad Nisou se postavili proti ložiskovému průzkumu nedaleko Rádla a nesouhlasí ani s případnou těžbou kamene v této oblasti. Lom v lokalitě Hradešín by podle nich ohrozil zdroje pitné vody a těžba by měla negativní dopad na životní prostředí, život tamních obyvatel i návštěvníků.
17. 3. 2022|

Stíhání bývalého primátora Jablonce za vypnutí kamerového systému policie zastavila

Bývalý primátor Jablonce Milan Kroupa (zvolený za ANO) v srpnu kvůli sporu s radnicí vypnul kamerový systém ve městě. Sdružení místních samospráv na něj podalo trestní oznámení. Dopustil se sice trestného činu, policejní komisařka ale trestní stíhání Kroupy zastavila kvůli takzvané účinné lítosti. Dozorující státní zástupkyně Lenka Šeberková uvedla, že se s rozhodnutím policie ztotožňuje.
18. 10. 2019Aktualizováno18. 10. 2019, 18:30|