TÉMA

Jan Sedláček

Vysočinu trápí odliv mladých lidí i doprava. O řešení diskutovali krajští volební lídři

Vysočinu trápí řada problémů. Téměř polovina obcí v kraji se počítá mezi obce malé, které nejvíce trpí odchody mladých lidí z venkova do měst. Komplikovaná je v kraji také doprava – v zimě je do některých obcí takřka nemožné dojet autem či hromadnou dopravou. O možnostech nápravy v předvolební debatě diskutovali lídři krajských kandidátek.
11. 9. 2020Aktualizováno11. 9. 2020, 22:05|

Utonulých vodáků v Česku přibývá. Nenosí záchranné vesty a zanedbávají přípravu, tvrdí expert

V Česku přibývá utonulých vodáků. Podle Jana Sedláčka z Vodní záchranné služby Českého červeného kříže lidé zanedbávají přípravu před splouváním řek, nenosí záchranné vesty a neví, jak se chovat na jezech. Jen během minulého víkendu zemřelo na jihu Čech pět lidí, dalšího mrtvého vodáka našli policisté v Soběslavi ve středu. V živém vysílání ČT24Plus se Sedláčka lidé ptali na základní pravidla chování na řekách i na poskytování první pomoci.
14. 8. 2020|

Stíhání bývalého primátora Jablonce za vypnutí kamerového systému policie zastavila

Bývalý primátor Jablonce Milan Kroupa (zvolený za ANO) v srpnu kvůli sporu s radnicí vypnul kamerový systém ve městě. Sdružení místních samospráv na něj podalo trestní oznámení. Dopustil se sice trestného činu, policejní komisařka ale trestní stíhání Kroupy zastavila kvůli takzvané účinné lítosti. Dozorující státní zástupkyně Lenka Šeberková uvedla, že se s rozhodnutím policie ztotožňuje.
18. 10. 2019Aktualizováno18. 10. 2019, 18:30|