TÉMA

Renata Vesecká

Zeman utekl ještě před bojem, míní jeho předchůdkyně Vesecká

„Je úplně zbytečné utíkat z boje, dokonce bych řekla, že se Pavel Zeman o boj ani nepokusil a rezignoval dopředu,“ zhodnotila postup svého nástupce ve funkci bývalá nejvyšší státní zástupkyně Renata Vesecká. Zeman se v pátek odvolal na tlaky ze strany ministryně spravedlnosti Marie Benešové (za ANO) a oznámil rezignaci k 30. červnu. Naopak poslankyně ANO, bývalá ministryně spravedlnosti Helena Válková v pořadu Události, komentáře nesouhlasila, že Zeman utíká z boje. Poslanec KDU-ČSL Marek Výborný pak sice Zemanovi lidsky rozumí, ale považuje za velmi nešťastné načasování jeho odchodu, tedy pět měsíců před volbami, když se k závěru blíží kauzy výbuchu ve Vrběticích či Čapí hnízdo.
15. 5. 2021|

Soud zprostil obžaloby bývalou šéfku ERÚ Vitáskovou

Krajský soud v Brně zprostil obžaloby bývalou šéfku Energetického regulačního úřadu (ERÚ) Alenu Vitáskovou. Podle loňského rozsudku jihlavského okresního soudu zneužila svoji pravomoc, když jmenovala místopředsedkyní úřadu bývalou nejvyšší státní zástupkyni Renátu Veseckou, soud jí uložil podmíněný trest dva roky vězení s odkladem na 30 měsíců. Proti rozsudku se ale odvolal jak státní zástupce, tak Vitásková. Brněnský soud také zrušil loňský rozsudek jihlavského soudu, který za to Vitáskové podruhé uložil podmíněný trest. Rozhodnutí brněnského soudu je pravomocné.
9. 7. 2020Aktualizováno9. 7. 2020, 15:36|

Vitásková kvůli stíhání žádala 170 tisíc. Soud ale žalobu zamítl

Obvodní soud pro Prahu 2 zamítl žalobu bývalé šéfky Energetického regulačního úřadu (ERÚ) Aleny Vitáskové, která od státu požaduje 170 tisíc korun odškodného za nepřiměřenou délku svého trestního stíhání v kauze solárních podvodů. Rozhodnutí není pravomocné.
18. 10. 2019|