TÉMA

Miloslav Přikryl

Železničáři začali opravovat koridor na Přerovsku. Měli jste počkat na VRT, vzkazují dopravci

Na hlavním železničním koridoru na střední Moravě začala dlouhodobá výluka. Regionální vlaky nahradí mezi Lipníkem nad Bečvou a Drahotušemi autobusy. Dálkové a nákladní vlaky sice projedou, ale budou nabírat zpoždění. Omezení na důležité trase kritizují svazy železničních dopravců, tvrdí, že se mělo počkat na zprovoznění vysokorychlostní trati (VRT). Jenže podle Správy železnic rekonstrukci trati nelze odkládat.
15. 2. 2024|

Z Olomouckého do Zlínského kraje bezpečněji. Silnice z Lipníku nad Bečvou prošla rekonstrukcí

Bezpečněji projedou díky dokončené rekonstrukci řidiči po bezmála sedmikilometrovém úseku silnice II/437 z Lipníku nad Bečvou po hranici Zlínského kraje. Rekonstrukce důležité komunikace trvala sedm měsíců a stála 175 milionů korun, velkou část pokryla dotace z evropských fondů.
2. 12. 2019|

Na Zemanově mítinku pustil Modlitbu pro Martu. Policie ho zadržela, i když se s ní údajně domluvil

Zvukař Jaroslav Hensl, kterého zadržela policie kvůli narušení mítinku prezidenta Miloše Zemana v Lipníku nad Bečvou, řekl v pátek u soudu, že o formě protestu policisty předem informoval a byl s nimi domluvený. Věřil tedy tomu, že nedělá nic nepovoleného. Hensl strávil přes dvě hodiny na policejní služebně poté, co před dvěma lety na setkání prezidenta s občany hlasitě přehrál skladbu Modlitba pro Martu. Správní žalobou na ministerstvo vnitra se domáhá toho, aby soud označil zásah jako nezákonný.
18. 10. 2019|