TÉMA

Daily Mail

Redaktorka československé sekce BBC léta spolupracovala s StB, napsal Daily Mail

Někdejší redaktorka československé sekce a až do roku 2005 šéfka slovenského vysílání BBC World Service Terézia Javorská podle archivních materiálů působila jako spolupracovnice a později agentka Státní bezpečnosti (StB) komunistického Československa. Server Hlídací pes ve středu upozornil na to, že informace z archivů StB dohledal v Praze reportér britského deníku Daily Mail Tom Kelly.
3. 1. 2024Aktualizováno3. 1. 2024, 22:36|

Británie se rozloučila s princem Philipem, jeho rakev byla spuštěna do královské krypty na hradu Windsor

Británie držela minutu ticha k uctění památky prince Philipa, který zemřel minulý pátek ve svých 99 letech. Pohřebního obřadu se vzhledem k pandemii zúčastnilo jen 30 hostů, převážně členů rodiny. Obřad byl zakončen britskou státní hymnou, ještě předtím byla princova rakev spuštěna do královské krypty.
17. 4. 2021Aktualizováno17. 4. 2021, 17:46|

Harry a Meghan chtějí vydělávat s vlastní značkou. Podle expertů může dosáhnout závratné hodnoty

Záměr vévody a vévodkyně ze Sussexu trávit půl roku mimo Velkou Británii a získat finanční nezávislost na státním rozpočtu dostal po pondělní krizové schůzce rodiny pod vedením královny Alžběty II. zelenou. Způsob, jakým si budou Sussexové v budoucnu vydělávat, však hodlá královský palác s ohledem na pověst rodiny i kvůli obavám o vznik střetu zájmů jasně vymezit. Harry a Meghan si přesto už loni nechali zaregistrovat vlastní obchodní značku Sussex Royal vztahující se na zboží rozličných druhů.
15. 1. 2020|

Britský tisk: Ve Westminsteru začíná hra o čísla, Johnson podstupuje zběsilých 24 hodin

Premiér Boris Johnson nemá vyhráno, upozorňují britská média. I když se mu podařilo s vyjednavači EU dosáhnout změn v brexitové dohodě, v parlamentu bude v sobotu při jejím schvalování čelit přesile. Aritmetika v Dolní sněmovně je pro premiéra znepokojivá, proto se v Londýně naplno roztočila hra o získání dostatečného počtu hlasů.
18. 10. 2019Aktualizováno18. 10. 2019, 17:22|