TÉMA

Koordinátor

Rodinám s vážně nemocnými dětmi pomáhá koordinátor. Pilotní projekt zkouší například v Motole

Rodiny s vážně nemocnými dětmi získaly oporu, která jim dosud chyběla. Koordinátor péče jim pomáhá komunikovat s odborníky a zajišťuje všechny potřebné úkony. Pilotní projekt usiluje o to, aby se do českého systému napevno dostala služba, která je třeba v Británii zcela běžná.
23. 3. 2024|

Na dialýzu chodí pacientka třikrát týdně, kvůli čekání na novou ledvinu má neustále sbaleno

Už třicet let v České republice pomáhají organizovat transplantace speciální koordinátoři. Loni lékaři transplantovali 867 orgánů, nejčastěji ledviny. I díky roli koordinátorů je počet těchto operací čtyřikrát větší než v roce 1990. Na novou ledvinu čekají aktuálně stovky lidí, jedním z nich je i Eva Chaloupková.
30. 11. 2023|

Šéf jihočeské dopravy musel skončit. Uškodila mu obhajoba reklamy v Playboyi

Bez jednatele je společnost Jikord, která v Jihočeském kraji organizuje veřejnou dopravu. Krajská rada odvolala dosavadního šéfa Jana Aleše kvůli zadání reklamy na krajskou dopravu. Mimo jiné se jim nelíbilo, že se placený článek propagující Jikord objevil v časopise Playboy, především ale odvolání zdůvodnili tím, jak Aleš inzerci obhajoval. Na jeho odvolání upozornil web Zdopravy.cz, informaci potvrdilo několik členů rady.
28. 8. 2020|

Žhavá novinka Hollywoodu. Na sexuální scény dohlížejí speciální koordinátoři

Skandály kolem sexuálního zneužívání a obtěžování mění showbyznys. Dva roky po zrodu hnutí MeToo a Time's Up dobyl svět filmu nový obor – koordinátor intimních scén. Jeho úkolem je být prostředníkem mezi herci a režiséry a hlídat všechny scény – od prvního polibku až po znásilnění. Má zaručit, že hercům natáčení nebude nepříjemné.
18. 10. 2019|