TÉMA

Activision Blizzard

Zákazníci mohou mít menší výběr, nezávislá studia čelí tlaku, hodnotí experti obří akvizici Microsoftu

Akvizice společnosti Activision Blizzard Microsoftem je jednou z největších transakcí v historii zábavního průmyslu a největším obchodem ve videoherním sektoru vůbec. Experti oslovení redakcí ČT24 upozorňují, že obří transakce v hodnotě bezmála 69 miliard dolarů (přes 1,5 bilionu korun) může mít na herní trh zásadní dopady – zákazníci mohou mít ve výsledku menší výběr a gigantická akvizice může dostat pod tlak menší vývojáře, kteří zkrátka nemají šanci konkurovat ekonomické síle obřích vydavatelství.
22. 11. 2023|

Britský regulátor schválil převzetí Activision Blizzard Microsoftem

Britský antimonopolní úřad schválil převzetí producenta videoher Activision Blizzard americkým softwarovým gigantem Microsoft, protože upravená dohoda podstatně vyřešila dřívější obavy úřadu. Rozhodnutí úřadu odstraňuje poslední překážku k dokončení jedné z největších technologických transakcí v historii.
13. 10. 2023|

Soudce v USA zatím zablokoval plán Microsoftu převzít firmu Activision Blizzard

Soudce ve Spojených státech prozatím zablokoval plán softwarové společnosti Microsoft převzít videoherní firmu Activision Blizzard. Soud původně dohodu v úterý pozastavil. Snaží se tak zabránit dokončení transakce, než se začne projednávat stížnost vlády. Ta nechce akvizici zhruba za 69 miliard dolarů (1,5 bilionu korun) povolit, obává se dopadů na spotřebitele. Slyšení o tom bylo podle médií naplánováno na 22. až 23. června.
14. 6. 2023|

Britský regulátor zablokoval Microsoftu záměr převzít firmu Activision Blizzard

Britský antimonopolní úřad (CMA) zablokoval americké softwarové společnosti Microsoft záměr převzít za 69 miliard dolarů (bezmála 1,5 bilionu korun) firmu na vývoj počítačových her Activision Blizzard. Transakce by podle něj změnila budoucnost rychle rostoucího trhu s cloudovými hrami, což by v následujících letech vedlo k omezení inovace a k menšímu výběru pro britské hráče, uvedl úřad ve středeční tiskové zprávě. Firmy se proti rozhodnutí chtějí odvolat.
26. 4. 2023|

Microsoft koupí za 1,5 bilionu korun herního giganta Activision Blizzard

Americká softwarová společnost Microsoft koupí za 68,7 miliardy dolarů (zhruba 1,5 bilionu korun) vývojáře her a vydavatele interaktivního zábavního obsahu Activision Blizzard. Ta mimo jiné vlastní hry, jako je Call of Duty, Diablo, Warcraft či Starcraft. Akvizice má urychlit růst herní divize Microsoftu, oznámily firmy ve společném sdělení. Po dokončení transakce bude Microsoft podle výše tržeb třetí největší herní firmou na světě – za společnostmi Tencent a Sony.
18. 1. 2022Aktualizováno18. 1. 2022, 17:44|

Spor o Hongkong pronikl do světa videoher. Za potrestání hráče čelí studio Blizzard vlně kritiky

Jen týden uběhl od chvíle, kdy Čína potrestala americkou NBA za podporu protestujících v Hongkongu, kterou jim vyjádřil manažer jednoho z týmů. Přestože se liga jako taková zásadně postavila proti zmíněnému vyjádření, odešli sponzoři a byly rušeny exhibiční zápasy. Z basketbalových kurtů se hra o svobodu slova přelila do světa videoher. Centrem pozornosti se stal jeden z hlavních producentů, americký gigant Activision Blizzard.
19. 10. 2019|