TÉMA

Designblok

Muzeum v Brně slaví 150 let unikátní výstavou, na které cinká a křupe porcelán

Uměleckoprůmyslové muzeum v Brně slaví 150 let a hlavním bodem programu oslav je výstava Made by Fire, jedna z největších prezentací českého autorského skla, keramiky a porcelánu v novodobé historii. Otevírá také otázky udržitelnosti a produkce odpadu, a s tím souvisí střepy.
16. 11. 2023|

Designblok ukáže cestu současného designu i v pojízdné galerii

V Praze začíná Designblok, největší tuzemská přehlídka současného českého a mezinárodního designu. Pojícím tématem jubilejního, pětadvacátého, ročníku je cesta. Akce se letos účastní přes dvě stě autorů a značek.
4. 10. 2023|

Designblok zasadil les designu

Český porcelán a sklo, současný ukrajinský design či studentské talenty představuje čtyřiadvacátý Designblok. Přehlídka designu a módy si za letošní téma vybrala „les“. Na návštěvníky čeká přes sto osmdesát instalací, módních přehlídek i přednášek. Designblok se koná v Praze od 5. do 9. října.
5. 10. 2022|

Letošní Designblok hledá štěstí

Přes dvě stě tuzemských i zahraničních účastníků se zapojí do třiadvacátého Designbloku v Praze. Přehlídka současného designu si jako hlavní téma zvolila letos štěstí. „Budeme sledovat trendy, které jsou v designu jasně patrné – návrat k přirozenosti, k přírodě, k člověku a jeho potřebám,“ vysvětluje ředitelka Designbloku Jana Zielinski. Hlavní výstavní místa najdou návštěvníci v Gabriel Loci na Smíchově a v Uměleckoprůmyslovém muzeu. Za designem se mohou vydat od 6. do 10. října. Zlomek z prezentovaných tvůrců představuje fotogalerie v článku.
6. 10. 2021|

Klimatická krize a vesmírné moduly. Designblok nabízí pohled do budoucnosti

Na pražském Výstavišti začala největší tuzemská přehlídka současného designu. Jednadvacátý ročník Designbloku, který jako hlavní téma vybral Budoucnost, představuje stovky designérů, módních návrhářů, výrobců i škol. Autorkou hlavní výstavy Designerie je Lucie Koldová. Designblok potrvá do pondělí 21. října.
17. 10. 2019|