TÉMA

Dopravní inspektorát

Divočáci sbírají odvahu, troufnou si skoro až do centra města. Přibývá i nehod se zvěří

V lesích vrcholí sezona lovu trofejní zvěře, myslivci tak regulují počty přemnožených druhů. Černá a spárkatá zvěř hospodářům působí obrovské škody na stromech a polích, podle odhadů ministerstva zemědělství ročně až za pět miliard korun. Například divočáci se za potravou stahují už i do rušného města, přibývá i srážek se zvěří. Resort proto připravuje novelu zákona o myslivosti. Ministr Marek Výborný (KDU-ČSL) ji chce poslat kolegům k posouzení do konce října.
14. 10. 2023|

Reportéři ČT: Podnikatel zabral městský pozemek, radnice mu vyšla vstříc. Místní se bojí mluvit

Načerno postavený areál pro sportovní rybolov, neoprávněně zabraný pozemek města, konflikty s úředníky a sousedy i vyhrožování – to vše je spojeno se jménem tachovského podnikatele Miroslava Janečka. Místo toho, aby mu město nařídilo pozemek vrátit a zbourat černé stavby, jdou mu místní úřady už devět let na ruku. Uzavřely s ním nevýhodné smlouvy na pronájem a následný prodej. Ve vedení města se mezitím vystřídali už tři starostové. Místní lidé se o soužití s Janečkem většinou bojí mluvit. Pro Reportéry ČT natáčel Karel Vrána.
20. 6. 2023|

Hranice chtěly klidnější centrum. Kraj městu omezení dopravy po půlroce zrušil

Z historického jádra Hranic na Přerovsku po půlroce zmizely značky, které zakazovaly vjezd aut do Jiráskovy ulice. Město je tam osadilo letos v dubnu, chtělo tím zklidnit dopravu, protože si řidiči touto ulicí zkracovali cestu. Krajský úřad v Olomouci ale radnici nařídil, aby zákaz vjezdu zrušila, opatření bylo údajně proti předpisům. Město už oznámilo, že o omezení dopravy v centru bude usilovat i nadále.
16. 10. 2019Aktualizováno17. 10. 2019, 11:16|