TÉMA

Lukáš Vincour

Pochody i tiché uličky. V Česku začínají protesty proti zabíjení kaprů

Začínají největší protesty proti zabíjení a špatnému zacházení s kapry v historii Česka. Ve čtvrtek je odstartoval průvod v Praze a v Brně. České televizi to potvrdily zaštiťující organizace Zvířata nejíme a Otevři oči. Kromě dvou pochodů v Praze a letos nově i v Brně se poprvé ve 14 dalších městech konají takzvané Tiché uličky za kapry. Účastníci tak chtějí upozornit na špatné zacházení se zvířaty, která jsou tradiční vánoční pochoutkou Čechů.
12. 12. 2019|
90' ČT24

Hlídat všechna jatka kamerami? To není řešení, komentuje šéf veterinární správy týrání zvířat

Státní veterinární správa ČR podala trestní oznámení na neznámého pachatele a zároveň uskutečňuje plošné kontroly ve všech jatkách v republice. Reagovala tak na případ, k němuž došlo na jatkách ve Všeticích na Benešovsku. Na videu, které zveřejnili aktivisté ze skupiny Zvířata nejíme, jsou vidět zaměstnanci jatek, kteří kopou do převážených zvířat a používají při tom elektrické pohaněče.
17. 10. 2019|

Video z jatek ve Všeticích ukazuje kopání do zvířat. Firmu prověří veterináři

Ministr zemědělství Miroslav Toman (ČSSD) čeká do týdne sdělení ředitele Státní veterinární správy (SVS) Zbyňka Semeráda o výsledcích kontrol a přijatých opatření kvůli videu, kde je vidět kopání do zvířat na jatkách ve Všeticích. Chování zachycené na záběrech odsoudil a zopakoval, že stát chystá kontrolu všech jatek v Česku.
16. 10. 2019|