TÉMA

Jaromír Tkadleček

Mynář tlačil na Švejdara, aby vyměnil zlínského policejního ředitele, píše Deník N

Hradní kancléř Vratislav Mynář podle Deníku N tlačil na výměnu ředitele zlínské policie Jaromíra Tkadlečka. Několikát se kvůli tomu prý obrátil na policejního prezidenta Jana Švejdara. Ten žádost podle serveru opakovaně odmítl. Důvod Mynářova požadavku na výměnu krajského policejního ředitele není jasný, trestně stíhaný kancléř ale ve Zlínském kraji částečně žije a podniká. Mynář na informace deníku nereagoval. Záležitostí se má zabývat sněmovní bezpečnostní výbor.
5. 1. 2022Aktualizováno5. 1. 2022, 17:13|

Za likvidaci výbuchů ve Vrběticích dostalo vyznamenání 130 lidí

Vyznamenání sto třiceti policistů, hasičů, záchranářů a vojáků ve Vlachovicích na Zlínsku udělalo formální tečku za likvidací výbuchů muničních skladů ve Vrběticích v roce 2014. Šlo o největší, nejdražší a také nejdelší bezpečnostní opatření v dějinách Česka. Co ale ještě zdaleka neskončilo, je vyšetřování příčin explozí.
1. 11. 2021|

Čištění Vrbětic od munice skončí do června. Pyrotechnikům zbývá nejtěžších 50 hektarů

Zásah policie ve Vlachovicích-Vrběticích na Zlínsku, kde v roce 2014 vybuchly dva sklady s municí, zřejmě skončí ve druhém čtvrtletí příštího roku. Policisté a pyrotechnici nadále pracují v okolí druhého vybuchlého skladu, od rozmetané munice jim zbývá vyčistit 48,5 hektaru pozemků.
16. 10. 2019|