TÉMA

Petr Pávek

Za vraždu vyhazovače v Karlových Varech potvrdil soud sedmnáctileté vězení

Pražský vrchní soud poslal jedenačtyřicetiletého Petra Pávka na sedmnáct let do vězení. V říjnu 2011 zastřelil v Karlových Varech svého známého, který pracoval jako vyhazovač na diskotékách. Za vraždu měl dostat 200 tisíc korun. Jeho dva spoluobžalované odvolací senát osvobodil. Soud tak potvrdil červencový verdikt plzeňského soudu. Rozhodnutí je pravomocné.
17. 10. 2023|

Tři muži souzení za 12 let starou vraždu vyhazovače v Karlových Varech vinu odmítají

Plzeňský krajský soud otevřel případ vraždy v Karlových Varech z roku 2011. Obžalovaní jsou tři muži, jeden si podle státního zástupce vraždu objednal, další oběť zastřelil a třetí pomáhal s vraždou a odklizením těla. To našel ohořelé v příkopu lesník. Trojici loni odhalili detektivové z policejního týmu Tempus, který se zabývá staršími nevyřešenými případy. Státní zástupce pro obžalované požaduje tresty mezi 14 až 16 lety. Všichni jsou ve vazbě.
29. 3. 2023|

Poslanci zvolili členy vyšetřovací komise k Bečvě. Do závěrečného kola poslali mysliveckou novelu

Sněmovna zvolila členy vyšetřovací komise k loňské ekologické havárii na řece Bečvě. V souladu s dohodami má každá ze sněmovních frakcí v komisi jednoho zástupce. Poslanci jednali také o novele zákona o myslivosti, který poslali do závěrečného kola. Umožnit by mohla lov prostřednictvím lukostřelby nebo snížení minimální výměry vlastních honiteb. Schvalování novely o platu učitelů se neuspíšilo. Na programu byla i volba čtveřice členů Rady České televize, poslanci se k ní ovšem nedostali.
26. 5. 2021Aktualizováno26. 5. 2021, 22:28|

Zákaz prodeje o svátcích poslanci zmírnili. Velkoobchody mohou mít otevřeno

Zákon zakazující prodej v obchodech o stanovených svátcích bude i nadále platit, ale nebude se už nově vztahovat na velkoobchod. V úterý tak rozhodla sněmovna, když odmítla návrh Senátu na zrušení celého zákona o prodejní době.
15. 10. 2019|