TÉMA

Norbert Lichý

Zemřel herec a hudebník Norbert Lichý

Zemřel herec a hudebník Norbert Lichý. V prosinci oslavil devětapadesáté narozeniny. Informaci o jeho úmrtí bez konkrétního data zveřejnilo ostravské Divadlo Petra Bezruče, v němž dlouhodobě působil. Divadlu to oznámila rodina umělce, který byl držitelem prestižních ocenění.
18. 1. 2024Aktualizováno18. 1. 2024, 20:21|

V Ostravě se vyučuje Lekce Hitchcock

Ostravské Divadlo Petra Bezruče dává lekci z filmového řemesla. Pozvalo si dva režisérské velikány – Alfreda Hitchcocka a Francoise Truffauta. Z rozhovorů, které spolu v šedesátých letech vedli, vznikla kniha. U Bezručů ji přenesli na jeviště v podobě autorské isncenace s názvem Lekce Hitchcock.
3. 4. 2023|

Divadlo Petra Bezruče se poprvé otevřelo před 75 lety. Výročí ale neslaví, chybí mu diváci

Divadlo Petra Bezruče v Ostravě si připomíná 75 let od svého vzniku. Oslavy letošního výročí spojeného s datem 1. prosince 1945 ale kvůli pandemii a souvisejícím opatřením nebudou. Soubor nehraje pro diváky v sále a neustále vyhlíží termín ukončení restrikcí. Ve své historii divadlo uvedlo 670 premiér, letošní sezona spojená s jubileem jich do celkového součtu přidala ale jen málo.
1. 12. 2020|

Film Amnestie pouští trailer. K vězeňské vzpouře se přidali i Depeche Mode

Největší vězeňská vzpoura v dějinách Československa posloužila jako kulisa pro koprodukční česko-slovenský vztahový thriller. Snímek Amnestie vstoupí do českých kin 14. listopadu jako příspěvek k třicátému výročí sametové revoluce. Filmový příběh podbarvuje hudba Depeche Mode, kapely, která pro mladou generaci přelomových let mnoho znamenala, a skladba To Have And To Hold zní i v traileru, jímž se Amnestie před uvedením do kin představuje.
15. 10. 2019|