TÉMA

Miles Davis

„Žánrově bezbariérové“. Hudební festivaly lákají kromě hvězd i na nové technologie

Blížící se hudební festivaly odhalují další novinky. Rock for People chce s rekordním rozpočtem vsadit i na nové technologie, Metronome Prague zase oznamuje interprety, kteří původně nebyli na programu. Ten odhalilo i podzimní pokračování festivalu Prague Sounds.
2. 6. 2023|

Bez obleku, zdarma a s hvězdami z celého světa. Na českých náměstích začíná Bohemia JazzFest

Letošní přehlídku jazzových koncertů na historických náměstích Bohemia JazzFest zahájí v pondělí na Staroměstském náměstí v Praze Iva Bittová a Antonín Fajt. Akce, která je tradičně pro diváky zdarma, se uskuteční na šesti místech. Festivalový den začíná vždy v 17:30 a končí ve 22:00.
11. 7. 2022|

Zemřel legendární jazzový klavírista a skladatel Chick Corea

Legendární americký jazzový klavírista a skladatel Chick Corea zemřel ve věku 79 let, oznámila ve čtvrtek večer agentura AFP. Virtuózní hráč na klávesové nástroje po více než pět desetiletí trvající hudební dráze podlehl v úterý vzácné formě rakoviny, uvedl server Rolling Stone s odvoláním na oznámení zveřejněné na hudebníkově stránce na Facebooku. Corea byl jednou z největších ikon současného jazzu, o čemž svědčilo i to, že se stal čtvrtým nejčastěji nominovaným umělcem v historii cen Grammy.
11. 2. 2021|

Odešel hlas s milionem básní, zemřela ikona francouzského šansonu Juliette Gréco

Ve věku 93 let zemřela ikona francouzského šansonu Juliette Gréco, která se proslavila zhudebněnými básněmi od Jacquese Préverta, Charlese Aznavoura, Jacquese Brela, Georgese Brassense či Serge Gainsbourga. Její rodina podle agentury AFP informovala, že zpěvačka zemřela ve středu v okruhu svých blízkých ve svém domě v Ramatuelle na jihovýchodě Francie.
23. 9. 2020|

Nejen pro fajnový lidi. Struny podzimu vedou k nezařaditelné Lauře Mvula i Jiřímu Suchému

Deset koncertů od klasiky až po hip hop nabízí program letošních Strun podzimu. Třiadvacátý ročník hudebního festivalu zve do Prahy na multižánrový repertoár od 15. října do 15. listopadu. „Struny podzimu přivážejí umělce, které jiné festivaly nepřivezou, protože jsou nezařaditelní,“ říká prezident přehlídky Marek Vrabec. Konkrétní hosty představil v rozhovoru.
15. 10. 2019|