TÉMA

Jaroslav Barták

Zásah policie byl profesionální, řekl Blažek k zákroku kvůli chování davu u soudu s Peterkovou

Zásah policie a justiční stráže při úterním incidentu u Městského soudu v Praze, kdy příznivci dezinformátorky a bývalé novinářky Jany Peterkové vylomili dveře do jednací síně, byl profesionální. Po jednání vlády to řekl ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS). Měnit zákony podle něj není třeba. Do budoucna je nutné pro předcházení incidentům zlepšit určitou informovanost a více komunikovat například s řediteli bezpečnosti na jednotlivých soudech i v dalších zařízeních, míní.
31. 5. 2023Aktualizováno31. 5. 2023, 21:56|

Soud zprostil lékaře Bartáka obžaloby z plánování vražd a vydírání

Krajský soud v Liberci zprostil obžaloby lékaře Jaroslava Bartáka. Nepodařilo se prokázat, že by ve vězení skutečně plánoval tři vraždy a vydírání. Zproštění navrhl i státní zástupce Jan Černý. Barták vinu od počátku odmítal. Hájil se tím, že o svých plánech mluvil ve vězeňských debatách, které nemyslel vážně. Verdikt je pravomocný.
2. 12. 2022Aktualizováno2. 12. 2022, 11:54|

Lékař Jaroslav Barták je na svobodě, žalobce nerozporoval podmíněné propuštění

Z jablonecké věznice Rýnovice byl v pátek propuštěn na svobodu lékař Jaroslav Barták, potvrdila mluvčí káznice Monika Králová. O podmíněném propuštění Bartáka rozhodl ve čtvrtek Okresní soud v Jablonci nad Nisou, pravomocným se stal verdikt právě v pátek. Lékař si ve věznici Rýnovice odpykával dvanáctiletý trest za znásilnění, vydírání a sexuální nátlak, do jeho vypršení mu zbýval zhruba rok. Barták je nadále v roli obžalovaného v navazující kauze, kdy podle obžaloby ve vězení plánoval vraždy a vydírání. Lékař to od počátku odmítá.
23. 9. 2022Aktualizováno23. 9. 2022, 16:28|

Odsouzený lékař Barták uspěl s žádostí o podmíněné propuštění. Verdikt zatím není pravomocný

Okresní soud v Jablonci nad Nisou ve čtvrtek podle serveru iRozhlas rozhodl o podmíněném propuštění lékaře Jaroslava Bartáka z vězení. Verdikt zatím není pravomocný, státní zástupce si ponechal lhůtu na stížnost. Barták si odpykává dvanáctiletý trest za znásilnění, vydírání a sexuální nátlak, do jeho vypršení mu zbývá zhruba rok. Ve prospěch Bartáka podle serveru vypověděli znalci v oborech psychiatrie a psychologie. Barták je nadále v roli obžalovaného v navazující kauze, kdy podle obžaloby ve vězení plánoval vraždy a vydírání.
22. 9. 2022|

Liberecký soud se musí znovu zabývat kauzou lékaře Bartáka

Krajský soud v Liberci se musí znovu zabývat případem lékaře Jaroslava Bartáka obžalovaného z plánování tří vražd a vydírání. Barták uspěl s dovoláním k Nejvyššímu soudu (NS), plyne z justiční databáze. Zatím ale není jasné, jakou měrou nejvyšší instance zasáhla do verdiktu, podle kterého si měl Barták odpykat šest let vězení. U libereckého soudu bude další jednání 22. dubna.
18. 3. 2021|

Šest let za osnování vražd. Další pravomocný rozsudek pro lékaře Bartáka

Pražský vrchní soud pravomocně uložil lékaři Jaroslavu Bartákovi šest let vězení za plánování vražd a vydírání. Dalších dvanáct let si Barták odpykává za sexuální obtěžování svých asistentek. Právě ve věznici podle obžaloby ze msty osnoval smrt kněze, advokáta a bývalého šéfa vojenské tajné služby.
17. 3. 2020Aktualizováno17. 3. 2020, 16:06|

Za plánování vražd a vydírání potrestal soud v Liberci lékaře Bartáka osmi lety

Liberecký krajský soud odsoudil lékaře Jaroslava Bartáka za přípravu zločinu vraždy tří osob a vydírání k osmiletému trestu ve věznici s ostrahou. Celkem má ve vězení být dvacet let. Už dříve dostal dvanáctiletý trest za sexuální obtěžování asistentek. Za trestnou činnost nyní projednávanou u soudu jednašedesátiletému lékaři hrozilo 15 až 20 let vězení. Verdikt není pravomocný, Barták se na místě odvolal.
15. 10. 2019Aktualizováno15. 10. 2019, 13:52|