TÉMA

Boletice

Zóna ČT24: Česká armáda trénuje bojeschopnost na Šumavě. Připravuje se na misi v Pobaltí

Česká armáda v jihočeském Vojenském újezdu Boletice rozšiřuje bojeschopnost pro 21. století. Vojáci zkoušejí nové obrněné transportéry i dosud nevyzkoušené operace s drony. Právě tam se mohou připravit i na misi v Pobaltí, šumavský terén totiž staví před vojáky řadu výzev.
22. 1. 2024|

V Děčíně začala oprava jižní části Nového mostu přes Labe. Uzavírka může způsobit kolony

V Děčíně začala oprava jižní části Nového mostu přes Labe, tato část se pro řidiče uzavřela. Projedou po severní části v obou směrech. Všechny čtyři pruhy budou moci využívat znovu od září. Kvůli rekonstrukci klíčové stavby na silnici I/13 musí řidiči počítat s kolonami.
11. 7. 2022|

Počet členů české armády letos vzroste. Nábor mají zrychlit on-line pohovory

Do české armády by mělo letos vstoupit osmnáct set mužů a žen, tedy o sedm set víc, než se plánovalo dříve. Rozhodla o tom ministryně obrany Jana Černochová (ODS). Zájem o profesionální službu i o aktivní zálohu roste s válkou na Ukrajině.
9. 4. 2022|

Pracovník špatně přečerpával fenol, další dva na něj nedohlédli. Kvůli děčínské tragédii padla tři obvinění

Kvůli loňskému úniku fenolu v Děčíně, po kterém zahynuli dva lidé, obvinila policie tři pracovníky firmy Chemotex, v jejímž areálu k úniku došlo. Podle policejní mluvčí Aleny Bartošové jsou obviněni z obecného ohrožení z nedbalosti.
16. 10. 2019Aktualizováno16. 10. 2019, 14:56|

Muž v masce z filmu Vřískot přepadl poštu v Děčíně. Policie ho dopadla

Maskovaný muž přepadl v pondělí poštu v Děčíně v městské části Boletice. O den později policie pachatele dopadla. V současnosti je ve vazbě. Podle informací Deníku.cz se muž během přepadení kryl maskou z filmu Vřískot.
15. 10. 2019Aktualizováno15. 10. 2019, 15:04|