TÉMA

Petr Šilar

Předsedou Senátu zůstane zřejmě Vystrčil. Podpoří ho i hnutí STAN

Předsedou Senátu zůstane s největší pravděpodobností Miloš Vystrčil (ODS). Podpoří ho do této funkce i hnutí STAN, oznámil jeho předseda Vít Rakušan. Senátní frakce ODS a Starostů budou mít v povolebním složení horní komory dostatek hlasů k Vystrčilovu zvolení. Volba předsedy Senátu by se měla uskutečnit v listopadu.
14. 10. 2020Aktualizováno14. 10. 2020, 20:10|

Šéf Senátu Miloš Vystrčil oznámil, že poletí na Tchaj-wan. Počítá s vládním letadlem

Předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS) oznámil, že navštíví Tchaj-wan. Misi v doprovodu podnikatelů chystal už Vystrčilův zesnulý předchůdce Jaroslav Kubera (ODS). Mezi důvody, proč by měl ostrovní stát navštívit, už dříve Vystrčil uváděl tlak Číny na to, aby se mise neuskutečnila. Pražský hrad přirovnal výpravu k návštěvě Doněcku, čínská ambasáda se proti ní ohradila.
9. 6. 2020Aktualizováno9. 6. 2020, 19:51|

Firma Purum dostala v minulosti několik pokut za skládky i chybějící povolení

Úterní výbuch a únik škodlivin z areálu v Hamru na Jezeře policie vyšetřuje jako obecné ohrožení z nedbalosti. Při explozi utrpělo zranění osm lidí, dva museli záchranáři letecky přepravit do nemocnic. Zjišťování příčin výbuchu ale může trvat týdny i měsíce. Firma Purum, která provozovnu na likvidaci nebezpečného odpadu vlastní, měla problémy už v minulosti. Hned několik pokut dostala například od České inspekce životního prostředí (ČIŽP).
20. 11. 2019|

Ústavní soud zrušil zdanění církevních náhrad. Porušovalo princip demokratického právního státu

Ústavní soud zrušil předpis, podle kterého měly církve danit náhrady vyplácené státem. Senátoři, kteří tvrdili, že je zdanění protiústavní, tak se svým návrhem uspěli. Letos na jaře schválili devatenáctiprocentní daň na církevní náhrady poslanci vládních stran, které podpořili komunisté a poslanci SPD.
15. 10. 2019Aktualizováno15. 10. 2019, 15:25|