TÉMA

Petr Bursík

Uvolněné skály u centra Karlových Varů zajišťují specialisté. Město proti sesuvům balvanů bojuje dlouhodobě

V Karlových Varech specialisté zpevňují další skálu. Těsně u lázeňského centra statik zjistil několik uvolněných kusů, u kterých hrozilo, že se zřítí. Zvětralé skalní masivy město řeší dlouhodobě. Do jejich zabezpečení magistrát každoročně investuje až patnáct milionů korun.
10. 2. 2024|

Státní zástupkyně obžalovala dvanáct lidí v kauze veřejných zakázek agentury CzechTourism

Případ údajného podplácení kvůli veřejným zakázkám agentury CzechTourism v hodnotě téměř třiceti milionů korun míří před soud. Státní zástupkyně k němu podala obžalobu na dvanáct lidí. Informoval o tom mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Aleš Cimbala. Hlavní postavou případu je bývalý manažer agentury Aleš Pangrác, který podle policie manipuloval zakázky a přijímal úplatky za jejich rozdělování. Zbývající lidé včetně karlovarského radního Petra Bursíka (ODS) čelí obvinění z podplácení. Policie kvůli zakázkám prověřovala i exministryni pro místní rozvoj Kláru Dostálovou (ANO), její případ ale odložila.
19. 9. 2023Aktualizováno20. 9. 2023, 20:49|

Karlovy Vary chtějí na deštěm poškozenou ulici uplatnit reklamaci. S památkáři se dohadují, kdo za to může

V Karlových Varech pokračují opravy po silné bouřce, která poškodila zejména nedávno rekonstruovanou Moravskou ulici. Déšť vyplavil dlažbu a poškodil podloží. Město chce uplatnit reklamaci od firmy, která před třemi lety ulici za více než čtyřicet milionů korun rekonstruovala.
21. 8. 2023|

Policie navrhla obžalovat dvanáct lidí kvůli veřejným zakázkám agentury CzechTourism

Policisté navrhli obžalovat dvanáct lidí kvůli podplácení v kauze veřejných zakázek agentury CzechTourism. České televizi to řekl mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Aleš Cimbala. Hlavní postavou případu je bývalý manažer agentury Aleš Pangrác, který podle policie manipuloval zakázky a přijímal úplatky za jejich rozdělování. Zbývající lidé včetně karlovarského radního Petra Bursíka (ODS) čelí obvinění z podplacení. Policie kvůli zakázkám prověřovala i exministryni pro místní rozvoj Kláru Dostálovou (ANO), její případ ale odložila.
14. 6. 2023|

Ze skály v karlovarské Slovenské ulici padají stokilové kameny. Město ji musí sanovat a plánuje opravy dalších

Karlovy Vary řeší havarijní stav skal nad silnicí u přehrady Březová. Bloky kamenů ve Slovenské ulici v poslední době padaly až na silnici, která vede k lázeňské části města. Sanace skal si vyžádala uzavření silnice, některé kusy kamene mají i sto kilogramů. Kromě aktuálního sesuvu kamení má město projektově připravené ještě další dvě lokality, které by se měly zřejmě letos sanovat.
20. 4. 2022|

Karlovy Vary propojuje nový Dvorský most. Původní byl v havarijním stavu

Dvorský most v Karlových Varech slouží od pondělí opět dopravě. Spojení mezi dvěma břehy Ohře bylo přerušené devět měsíců. Za tu dobu byl stržen starý, už nevyhovující most a na jeho místě je nyní zcela nový. Město za stavbu, která se prováděla metodou takzvaného žlutého FIDIC, kdy zhotovitel dodá vše, od projektu až po stavbu, zaplatilo zhruba 150 milionů korun.
22. 11. 2021|

Na Karlovarsku se musí zpevnit hned několik skalních masivů. Kameny ohrožují řidiče

Karlovy Vary musí zajistit nebezpečné skalní masivy podél silnice kolem řeky Teplé. Při silnějším větru nebo srážkách se totiž postupně uvolňují velké kameny, které padají do komunikace. Narušené skály jsou navíc i na dalších místech v regionu. Do oprav majitelé komunikací investují miliony korun ročně.
27. 10. 2021|

Kvůli zakázkám CzechTourismu policie stíhá už dvanáct lidí a stále prověřuje ministryni Dostálovou

Kvůli zakázkám státní agentury pro podporu cestovního ruchu CzechTourism policie stíhá už dvanáct lidí, detektivové se soustřeďují na údajné úplatky za více než tři a půl milionu korun. Z policejních dokumentů také vyplývá, že vyšetřovatelé samostatně stále prověřují ministryni pro místní rozvoj Kláru Dostálovou (za ANO). Ta říká, že se ničeho nedopustila a o vývoji v kauze nic neví.
7. 6. 2021|

Kauza agentury CzechTourism zasáhla karlovarskou radnici. Náměstek Bursík vinu odmítá

Policie pokračuje ve vyšetřování údajné korupční kauzy kolem státní agentury CzechTourism. Případ zasáhl reklamní firmy v regionech a otřásá i koalicí na karlovarské radnici. Mezi obviněnými je náměstek primátorky Petr Bursík (ODS). Podle detektivů jako soukromá osoba za přidělení dotace pro sportovní akci poslal peníze firmě ovládané Alešem Pangrácem, bývalým manažerem CzechTourismu.
13. 10. 2019|