TÉMA

Štefan Margita

„Aby nebe bylo blankytné.“ Zemřela zpěvačka Hana Zagorová

Zemřela jedna z nejvýznamnějších českých zpěvaček Hana Zagorová. Psala ale také písňové texty, moderovala televizní pořady a dostávala herecké role. Několikanásobné držitelce Slavíků bylo pětasedmdesát let. Mezi její hity patřily písně Můj čas, Duhová víla, Maluj zase obrázky, Spěchám či Asi, asi.
26. 8. 2022Aktualizováno26. 8. 2022, 20:04|

Štefan Margita zpívá Na správné cestě šansony. Místo tří hodin mám tři minuty, srovnává je s operou

Tenorista Štefan Margita vyměnil na chvíli operu za šanson. Na podzim vydal pop-šansonově laděné album Na správné cestě. Dvanáct písní, jejichž základním tématem je láska, pro něj složil Michal Kindl. Novinku představují na turné s názvem Intimity.
9. 12. 2021|

Poslední sbohem Gottovi řekli Bohdalová, Bílá i prezident Zeman

Katedrálu sv. Víta zaplnili v sobotu 12. října blízcí Karla Gotta. Rodina a přátelé se do chrámu, významného pro českou historii, přišli rozloučit se zesnulým zpěvákem, jehož význam je nesporně zásadní pro tuzemské hudební dějiny. Svatovítského rekviem se účastnili i zástupci politické scény, v čele s prezidentem Milošem Zemanem. Atmosféru zádušní mše přibližuje fotogalerie.
12. 10. 2019|

Už z hor zní zvon. Svatovítské rekviem vyprovodilo Karla Gotta na věčnost

Zádušní mší v katedrále sv. Víta pokračovalo první víkendový den poslední loučení s Karlem Gottem, který zesnul 1. října. Obřad se konal za účasti nejvyšších státních představitelů. Ze zpěvákových kolegů a přátel ke sbohem přispěli například Jiřna Bohdalová, Dagmar Havlová, Jiří Bartoška či Vojtěch Dyk. Po zádušní mši se konalo ještě poslední rozloučení v kruhu nejbližších v motolském krematoriu v Praze.
12. 10. 2019Aktualizováno12. 10. 2019, 12:48|