TÉMA

Fotbalový zápas

Státní zástupce obžaloval italského fotbalového fanouška kvůli červnovým výtržnostem v Praze

Jeden z fotbalových fanoušků italské Fiorentiny, kteří před červnovým finálovým zápasem v centru Prahy napadli příznivce anglického West Hamu United, půjde před soud. Státní zastupitelství ho obžalovalo z násilí proti úřední osobě. Uvedla to Lucie Andělová z tiskového oddělení Městského státního zastupitelství v Praze. Italovi v případě odsouzení hrozí až čtyři roky vězení.
26. 9. 2023|

Policisté jsou kvůli fotbalu mezi Spartou a Kodaní ve střehu. Řeší už jeden incident v restauraci

Policisté už od pondělí monitorují pohyb a chování fotbalových fanoušků před úterním zápasem pražské Sparty s týmem FC Kodaň na pražské Letné. Utkání vyhodnotili jako rizikové. Dosud sice nemuseli řešit vážnější problémy, zabývají se ale incidentem, který se stal v pondělí pozdě večer v jedné z restaurací v Týnské ulici na Starém Městě, řekl mluvčí pražské policie Jan Rybanský. Policie odpoledne doprovodí pochod příznivců dánského týmu, který má ze Staroměstského náměstí vyrazit na Letnou po 16:00. Zápas začíná v 19:00, brány stadionu se otevřou v 17:30.
15. 8. 2023|

Hradec Králové má dohodu o stadionu, k odehrání sobotního zápasu zbývá ještě kolaudace

Hradečtí zastupitelé v úterý schválili dohodu mezi městem a stavebním konsorciem o převzetí a užívání části přestavěného fotbalového stadionu. Pro dohodu hlasovalo 25 z 28 přítomných zastupitelů, oznámil mluvčí magistrátu Petr Vinklář. Jde o významný krok k tomu, aby se mohl 5. srpna na stadionu odehrát první domácí soutěžní zápas FC Hradec Králové. Zbývá ještě kolaudace takzvané fotbalové části arény, kterou by mohl mít zhotovitel do konce pracovního týdne.
1. 8. 2023|

Hradeckému stadionu schází kolaudace. První zápas zřejmě umožní dohoda se stavební firmou

Vedení Hradce Králové našlo řešení, které by 5. srpna umožnilo odehrání prvního soutěžního zápasu FC Hradec Králové na dokončovaném multifunkčním fotbalovém stadionu. Odehrání prvoligového zápasu s Dynamem České Budějovice by měla umožnit dohoda mezi městem a zhotovitelem, a to i přesto, že stavba jako celek zatím nebude mít všechny potřebné zkoušky a nebudou odstraněny všechny vady a nedodělky, řekli ve středu zástupci města.
26. 7. 2023|

Chaos a tlačenice na fotbale v Indonésii mají dalších šest obětí, celkem jich je 131

Sobotní tragédie na zápase indonéské fotbalové ligy má už 131 obětí. Dalších šest lidí podlehlo podle agentury AFP v nemocnici zraněním. Neštěstí se stalo v Malangu, kde po utkání Arema – Persebaya Surabaya vběhli na trávník po porážce 2:3 fanoušci domácího týmu. Policie zakročila slzným plynem a v následném chaosu a tlačenici zemřelo 125 lidí včetně 32 dětí. Další tři stovky přítomných utrpěly zranění.
4. 10. 2022|

Při násilnostech na fotbalovém zápase v Indonésii zemřelo 125 lidí

Počet obětí násilností a následné tlačenice po zápase indonéské první fotbalové ligy ve městě Malang úřady snížily na 125. Původně bylo hlášeno 129 mrtvých, poté se mluvilo o 174 obětech. Úřady počet obětí oficiálně upřesnily po kontrole údajů z deseti nemocnic v oblasti, kam byly desítky zraněných, včetně žen a dětí, ze stadionu převáženy. Zranění podle policie utrpělo přes tři sta osob.
2. 10. 2022Aktualizováno2. 10. 2022, 17:47|

Policie navrhla obžalovat Berbra a dalších 20 lidí v kauze Šváb

Policie navrhla obžalovat 21 lidí a jednu právnickou osobu v kauze ovlivňování výsledků fotbalových utkání. Jednomu z hlavních podezřelých hrozí až 12 let vězení. Informoval o tom mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) Jaroslav Ibehej. V případu, který se týká také vyvádění peněz z Plzeňského krajského fotbalového svazu, čelí obvinění i bývalý místopředseda Fotbalové asociace (FAČR) Roman Berbr.
9. 6. 2022Aktualizováno9. 6. 2022, 11:00|

Pražská doprava zažila těžký den, kolaps se nekonal

Praha v pátek zažila několik masových akcí a s nimi spojená dopravní omezení. Se začátkem odpolední dopravní špičky začala doprava ve městě houstnout. Ucpaný byl především most Legií, kde byl omezen provoz v souvislosti s rozloučením s Karlem Gottem na nedalekém Žofíně. V ranní špičce přitom byla doprava v Praze podle policie spíše klidnější než obvykle. Večer se přidala ještě omezení v okolí fotbalového stadionu v Edenu, kde konalo ostře sledované utkání s Anglií, další uzavírky v centru souvisejí se Signal Festivalem.
11. 10. 2019Aktualizováno11. 10. 2019, 16:11|