TÉMA

Volba pro město

V Tanvaldu hořel rekonstruovaný bývalý penzion, zranění jsou tři dělníci a hasič

V Tanvaldu na Jablonecku od rána hořela rekonstruovaná budova bývalého penzionu, vyhlášen byl třetí stupeň poplachu. Hasičům se požár podařilo zlikvidovat v odpoledních hodinách. Zranění utrpěli čtyři lidé. Jde o tři dělníky, kteří uvnitř pracovali, a jednoho hasiče, pod nímž se při hašení propadla konstrukce. Hasiči odhadli škodu na deset milionů korun.
15. 9. 2023Aktualizováno15. 9. 2023, 17:53|

Policisté při zásahu v autoškolách v Libereckém kraji zadrželi pět lidí. Vydávali falešná potvrzení

V autoškolách v Jablonci nad Nisou a dalších městech Libereckého kraje zasahovala od rána policie, zadržela pět lidí. Podle kriminalistů vydávali potvrzení o složení závěrečné zkoušky i těm žadatelům, kteří ji neabsolvovali. Jsou mezi nimi jak pracovníci autoškol, tak zkušební komisaři.
3. 5. 2022Aktualizováno3. 5. 2022, 14:26|

Vláda je se zprovozněním sta kilometrů dálnic za volební období spokojená. Nedostatečné, zní z opozice

Sto pět kilometrů nových dálnic zprovoznili nebo ještě zprovozní silničáři během současného volebního období. To je o pět kilometrů méně, než si dal kabinet premiéra Andreje Babiše (ANO) za cíl ve svém programovém prohlášení. Ministr dopravy Karel Havlíček (za ANO) pokládá čísla za úspěch. Podle části sněmovní opozice ale současné tempo výstavby dostatečné není a stát by měl v budování přidat.
10. 7. 2021|

Vodním záchranářům chybí peníze. Obávají se navíc, že jejich zásahy budou letos muset být častější

Vodním záchranářům začíná sezona. Dohled nad vodními plochami vykonávají dobrovolně, bez nároku na honorář. I tak jim schází peníze, hlavně na nové vybavení nebo zázemí. Včasný zákrok je přitom nezbytný. Ročně v Česku utone 180 lidí. Záchranáři se navíc obávají, že v souvislosti s vyšším zájmem o tuzemskou dovolenou kvůli pandemii by počty nehod mohly ještě narůstat.
3. 7. 2021|

V Královéhradeckém kraji zvítězila koalice ODS, STAN a Východočechů. Do vyjednávání zasáhnou Piráti

Po sečtení hlasů ve všech okrscích zvítězila v Královéhradeckém kraji koalice ODS, STAN a Východočeši s 23,53 procenta. Na druhou pozici se dostalo ANO s 22,04 procenta. Třetí jsou Piráti s 14,41 procenta. Volební účast dosáhla 41,01 procenta.
3. 10. 2020Aktualizováno4. 10. 2020, 19:12|

Ve Strakonicích a dalších devíti obcích lidé volili zastupitele

Na deseti místech v Česku se v sobotu konaly komunální volby. Nejvyšší počet voličů mají Strakonice na jihu Čech, kde šlo o opakované volby. Tamní výsledek voleb do zastupitelstva z října 2018 totiž zrušil Ústavní soud. V devíti dalších obcích jde o volby nové.
14. 12. 2019Aktualizováno14. 12. 2019, 22:32|

Strakonice se chystají na volební kampaň. Podmínky opět vyvolávají kritiku

Hnutí Strakonická Veřejnost, které loni zvítězilo v komunálních volbách, jež soud zneplatnil, se v opakovaných volbách vzdá propagace na sloupech veřejného osvětlení. Na setkání kandidujících stran a hnutí o rovných podmínkách předvolební kampaně to řekl místostarosta Rudolf Oberfalcer (Strakonická Veřejnost). Kritici jeho hnutí loni vytkli, že inzeráty zaplnilo většinu lamp. Výhrady mají i letos.
14. 10. 2019|

Ve Strakonicích se musí opakovat volby, nově bude kandidovat 10 stran

V opakovaných komunálních volbách ve Strakonicích bude v prosinci kandidovat deset stran a hnutí. Správní úřad všechny zaregistroval. Volby budou ve městě 14. prosince. Loni šlo do voleb 14 stran a hnutí.
9. 10. 2019|