TÉMA

Frank Bold

Česko stáhlo žalobu kvůli Turówu. Peníze z Polska přišly, potvrdil Úřad vlády i Liberecký kraj

Česko stáhlo žalobu, kterou na Polsko podalo kvůli tomu, že povolilo prodloužit těžbu hnědého uhlí v Dole Turów u hranic Libereckého kraje. Polsko zaslalo smluvenou částku, informoval úřad vlády. Česko tím podmiňovalo stažení žaloby. Část peněz již přišla i na účet Libereckého kraje. Polský premiér a jeho český protějšek Petr Fiala ve čtvrtek podepsali mezivládní dohodu o řešení vlivu těžební činnosti v Dole Turów.
4. 2. 2022Aktualizováno4. 2. 2022, 16:22|

Protikorupční organizace žádají přeobsazení místopředsedů Antimonopolního úřadu kvůli Stoce

Protikorupční organizace požadují, aby předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) Petr Mlsna, který je v úřadu od loňského prosince, vypsal transparentní výběrové řízení na všechny pozice místopředsedů. Problémem je podle nich fakt, že někteří místopředsedové byli vyšetřovaní spolu s minulým předsedou Petrem Rafajem. Informovaly o tom v tiskové zprávě.
18. 2. 2021Aktualizováno18. 2. 2021, 14:43|

Chvaletice nesmí vypouštět odpadní vodu do Labe. Kraj musí o povolení rozhodnout znovu

Ministerstvo životního prostředí zrušilo změnu integrovaného povolení elektrárny Chvaletice, kterou v létě vydal Krajský úřad Pardubického kraje. Elektrárna žádala o prodloužení povolení k vypouštění odpadních vod do Labe a o navýšení limitů některých vypouštěných látek. Krajský úřad bude muset zohlednit mimo jiné připomínky České inspekce životního prostředí.
9. 10. 2019|