TÉMA

Štěpánka Fraňková

Převoz těhotné ženy zdraví dítěte nepoškodil, tvrdí nemocnice Hradec Králové

Transport ženy před porodem v pardubické nemocnici neměl na poškození zdraví dítěte vliv, uvedla ve středu v prohlášení Fakultní nemocnice Hradec Králové. Hradecká nemocnice údajně nemohla rodičku přijmout, protože měla kapacitu porodních lůžek i boxů zaplněnou. Případ děvčátka, které se narodilo v červnu v Pardubicích a zřejmě kvůli chybě lékařů zůstane postižené, vyšetřuje policie pro podezření z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti.
16. 10. 2019|

Ředitelka pardubické nemocnice kvůli případu novorozence končí ve funkci

Ředitelka pardubické nemocnice Štěpánka Fraňková končí ve funkci. Kvůli případu poškození zdraví novorozence ji k pondělku odvolalo představenstvo. O kroku informoval na Facebooku hejtman Martin Netolický (ČSSD). Další opatření budou následovat tak, aby se situace urychleně vrátila ke standardu, uvedl. Ministerstvo zdravotnictví oznámilo, že pošle do pardubické nemocnice kontrolu, která se zaměří na dětská oddělení.
14. 10. 2019Aktualizováno14. 10. 2019, 18:00|

Policie prošetří zanedbání péče v Pardubické nemocnici

Policie se začne zabývat případem možného zanedbání péče v Pardubické nemocnici. Děvčátko narozené v červnu zřejmě nedostalo včas antibiotika a ponese si trvalé následky. Policisté zatím zjišťují všechny okolnosti případu, protože rodina dítěte se na ni sama neobrátila.
9. 10. 2019Aktualizováno9. 10. 2019, 19:02|