TÉMA

Jan Lorman

Vystrčil ocenil svého předchůdce Kuberu, senátní medaile dostali i zpěváci a biskup Malý

Zesnulého předsedu Senátu Jaroslava Kuberu (ODS) vyznamenal jeho nástupce Miloš Vystrčil (ODS) pamětní medailí ke Dni české státnosti. Medaili udělil také pomocnému pražskému biskupovi Václavu Malému, zpěvákům Pavolu Haberovi a Magdaleně Kožené a členům skupiny Spirituál kvintet a dalším osobnostem – celkem je vyznamenaných 27.
25. 9. 2020|
Interview ČT24

Není možné dělat z domovů pro seniory infekční kliniky. Nemoc má řešit zdravotník, říká šéf Života 90

Podle ředitele a zakladatele organizace Život 90 Jana Lormana má stát v otázce seniorských domovů a domů s pečovatelskou službou mnoho rezerv a s některými požadavky v rámci ochranných opatření nesouhlasí. „Prosím všechny, aby vydrželi a vytrvali. Jsou domovy, kde se pečující zavřeli a sdílí osud se seniory dohromady. To je úžasný příklad solidarity,“ vyzdvihl v Interview ČT24 a nabídl také částečné řešení.
2. 4. 2020|

Boj proti „šmejdům“: Ministerstvo chce ztížit uzavírání smluv po telefonu

Ztížit uzavírání obchodů po telefonu chce ministerstvo spravedlnosti. Změnou občanského zákoníku plánuje zakročit proti nekalým prodejcům zboží, takzvaným „šmejdům“. Novela počítá s tím, že pokud podnikatel kontaktuje spotřebitele telefonicky, musí poté ještě svou nabídku doručit v textové podobě. Smlouva by byla uzavřená až v momentě, kdy by spotřebitel odeslal stejnou formou svůj souhlas.
31. 10. 2019Aktualizováno31. 10. 2019, 20:05|

Začíná to okřiknutím, končí fackou. ČT natočila dokument o domácím násilí na seniorech

Násilí odehrávající se za zavřenými dveřmi domů nebo bytů může mít mnoho podob. Terčem dehonestujícího a násilného chování se stávají i senioři, slovních, a dokonce i fyzických útoků se na nich dopouští jejich dospělí děti či vnuci. Dostat tento problém, o němž se příliš nemluví, do pozornosti společnosti se pokouší dokument z cyklu Z lásky nenávist. Režisérka snímku Ivana Pauerová Miloševič a zakladatel sdružení Život 90 Jan Lorman, jenž se na dokumentu podílel, mluvili o násilí na seniorech také v rozhovoru s Jakubem Železným v pořadu Události, komentáře.
8. 10. 2019|