TÉMA

Čejč

Vrchní soud potvrdil bývalé starostce Čejče osm a půl roku vězení za zpronevěru a podvod

Za zpronevěru, podvod a zneužití pravomoci úřední osoby si bývalá starostka Čejče na Hodonínsku Marta Výmolová definitivně odpyká 8,5 roku vězení. Rozsudek brněnského krajského soudu ve čtvrtek potvrdil Vrchní soud v Olomouci, sdělil mluvčí soudu Stanislav Cik. Zamítl tak odvolání ženy, která s rozsudkem krajského soudu nesouhlasila. Podle něj obci Čejč během svého vedení způsobila škodu asi tři miliony korun a jednotlivé lidi připravila o 17 milionů korun. Vyšší část škody má bývalá starostka poškozeným nahradit.
27. 4. 2023|

Bývalé starostce Čejče uložil soud nepravomocně 8,5 roku vězení, mimo jiné za podvod a zpronevěru

Krajský soud v Brně uložil bývalé starostce Čejče na Hodonínsku Martě Výmolové osm a půl roku vězení, a to za zpronevěru, podvod a zneužití pravomoci úřední osoby a pokus o podvod. Obci Čejč během svého vedení způsobila škodu asi tři miliony korun a jednotlivé lidi připravila o sedmnáct milionů korun. Rozsudek není pravomocný, strany si ponechaly lhůtu pro možnost odvolání.
4. 3. 2022|

Bývalá letitá starostka Čejče údajně způsobila obci i lidem milionové škody. Vinu odmítá

Krajský soud v Brně se v úterý začal zabývat případem bývalé starostky Čejče na Hodonínsku Marty Výmolové, kterou žalobce viní z toho, že obci během svého vedení způsobila škodu 3,8 milionu korun a jednotlivé lidi připravila o 17 milionů korun. Za zpronevěru, zvlášť závažný podvod a zneužití pravomoci úřední osoby a pokus o podvod jí hrozí až deset let vězení. Výmolová před soudem řekla, že se necítí být vinna.
12. 10. 2021|

Na opuštěnou trať na Hodonínsku se vrátí vlaky. Jako turistická atrakce

Po více než deseti letech se vrátí vlaky na opuštěnou trať mezi Čejčí a Uhřicemi na Hodonínsku. Nový majitel ji koupil včetně starých nádražních budov od Správy železnic za necelé tři miliony korun. Původně chtěli železničáři přes čtyřicet milionů, v třetím kole nabídek ale zlevnili. Podél kolejí vyroste železniční muzeum a turisté budou jezdit historickými vlaky.
22. 1. 2020|

Špačci nám kradou nejlepší hrozny, stěžují si vinaři. Ornitologové ptáky hájí: Jsou zkrátka chytří

Vinaři na jižní Moravě mají problémy s velkými hejny špačků, kteří ožírají poslední úrodu hroznů sloužících pro nejlepší vína. Škody podle nich budou v tunách a půjdou do milionů korun. Podle ornitologů není letošní rok, co se týče počtu špačků, nijak výjimečný. Jsou ale chytří a na metody plašení si rychle zvyknou.
8. 10. 2019|