TÉMA

Praha-západ

Družstvo Svatopluk musí zaplatit milion za pozemky pod domy v Horoměřicích, potvrdil Nejvyšší soud

Bytové družstvo Svatopluk, které sdružuje část bývalých klientů zkrachovalé společnosti H-System, musí zaplatit konkurznímu správci zhruba milion korun jako nájemné za pozemky pod řadovými domy v Horoměřicích. Předchozí rozhodnutí soudů stvrdil Nejvyšší soud, který zamítl dovolání družstva. Informovala o tom Jolana Gistrová z okresního soudu pro Prahu-západ. Jde o první ukončený spor družstva a konkurzního správce. Ten žaluje družstvo ještě o dalších víc než šestatřicet milionů.
21. 2. 2023|

Policie o Velikonocích neplánuje zvláštní akce, Blatný však pohrozil jen týdenním otevřením škol

Středeční počasí s teplotami nad dvacet stupňů Celsia lákalo lidi po celém Česku ven. Zvlášť tam, kde je občerstvení, se tvořily hloučky lidí, které policejní hlídky upozorňovaly, že nedodržují rozestupy a nemají respirátory. O Velikonocích by měly být kontroly namátkové. Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) ve středu večer uvedl, že pokud se lidé o Velikonocích „utrhnou ze řetězu“ a nebudou dodržovat opatření, školy se mohou otevřít jen na týden.
31. 3. 2021Aktualizováno31. 3. 2021, 21:25|

Od středy mohou obchody prodávat až do 21 hodin, omezí se ale počet lidí v nich

V obchodech bude od středy v rámci boje s koronavirem platit omezení počtu lidí. Jeden člověk pro sebe bude muset mít prostor 15 metrů čtverečních, informoval ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček (za ANO). Na druhou stranu se ale může prodloužit otevírací doba, která bude sjednocena nově se zakázem vycházení – tedy do 21 hodin. Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) na brífinku po jednání vlády uvedl, že policisté pozdní nákupy budou tolerovat. Kabinet na jednání také schválil, že svateb, pohřbů a bohoslužeb se smí od středy zúčastnit patnáct osob.
16. 11. 2020Aktualizováno16. 11. 2020, 21:46|

Denní přírůstek nakažených koronavirem v Česku překonal tři tisíce, zavádí se další plošná opatření

V Česku pokračuje strmý nárůst potvrzených případů covidu-19, denní přírůstek ve čtvrtek poprvé překonal hranici tří tisíc. Kvůli zhoršující se situaci se od pátku zavádí další plošná opatření. Premiér Andrej Babiš (ANO) avizoval obnovení činnosti Ústředního krizového štábu, zároveň nevyloučil, že by v Česku mohl být znovu nouzový stav.
18. 9. 2020Aktualizováno18. 9. 2020, 22:41|

Ministerstvo představilo první mapu semaforu rizika nákazy v Česku, v devíti okresech platí I. stupeň

Ministerstvo zdravotnictví zveřejnilo první mapu čtyřstupňového systému, který označuje jednotlivé okresy podle rizika nákazy covidem-19. Podle aktuální mapy nejsou v Česku okresy s horší epidemickou situací než zelený I. stupeň. Velká ohniska jsou stále Praha a Moravskoslezský kraj, uvedla na tiskové konferenci hlavní hygienička Jarmila Rážová. Podle ředitelky pražských hygieniků Zdeňky Jágrové se v hlavním městě budou opět nosit roušky i v povrchové hromadné dopravě hned, jakmile to počasí dovolí.
3. 8. 2020Aktualizováno3. 8. 2020, 19:43|