TÉMA

Mezinárodní strojírenský veletrh

Zvýšení poplatků za obnovitelné zdroje ničí konkurenceschopnost, říká prezident svazu průmyslu

Některé části vládního konsolidačního balíčku snižují konkurenceschopnost českých průmyslových firem, problémem je podle prezidenta Svazu průmyslu a dopravy Jana Rafaje zejména výrazné zvýšení poplatků za obnovitelné zdroje pro energeticky náročné firmy. Jejich zvýšení označil za znamení neznalosti problematiky i evropského kontextu. Vyzval vládu, aby o tomto bodě jednala. Svaz na úterním sněmu v Brně, jehož se zúčastnil i premiér Petr Fiala (ODS) a další ministři, představil „neodkladné úkoly“ pro českou ekonomiku.
10. 10. 2023Aktualizováno10. 10. 2023, 16:48|

Hanák žádá vládní pomoc pro velké firmy. Fiala na sněmu průmyslníků hovořil o energetické krizi

V Brně začal třiašedesátý ročník Mezinárodního strojírenského veletrhu. Kromě expozice se na místě koná i sněm Svazu průmyslu a dopravy, během něhož promluvil i premiér Petr Fiala (ODS), který uvedl, že díky opatřením vlády se podle něj podaří energetickou krizi stabilizovat. Od prezidenta svazu Jaroslava Hanáka zároveň převzal sedm výzev, kterými by se měla podle sdružení vláda zabývat. Hlavními tématy diskuze na veletrhu byla energetická efektivita v době krize a digitální řešení pro průmysl budoucnosti.
4. 10. 2022Aktualizováno4. 10. 2022, 16:41|

Musíme se přizpůsobit realitě. Nový šéf Brněnských veletrhů sází na digitalizaci a virtualizaci

Veletrhy se musí přizpůsobit nové realitě, kterou přinesla pandemie covidu. Ze dne na den totiž mohou být výstavní akce zrušeny. Podle nového generálního ředitele Veletrhů Brno Tomáše Moravce je nutné, aby byli organizátoři mnohem flexibilnější a zkrátily se přípravné lhůty. Budoucnost veletrhů vidí v hybridním modelu –⁠ lidé se budou i nadále potkávat na výstavišti, ale i virtuálně.
21. 12. 2021|

Do Brna se vrací veletrhy. Doprovází je covidová opatření

Brněnské veletrhy zhruba po roce a půl útlumu způsobeném pandemií covidu znovu ožívají. O víkendu areál zaplní móda, v plánu jsou ale i další podzimní akce. Veletrhy jsou připravené ve standardním režimu, návštěvníci však musejí počítat s opatřeními proti šíření nákazy. Základním pravidlem je prokazování imunity účastníků buď certifikátem o očkování, negativním testem nebo dokumentem o prodělání nemoci.
19. 8. 2021|

Strojírenský veletrh v Brně se přesouvá na listopad. Pořadatel věří, že ho očkování umožní

Termín Mezinárodního strojírenského veletrhu (MSV), jehož 62. ročník se měl na brněnském výstavišti konat původně loni v říjnu, se posouvá z letošního září na listopad. Vedení Veletrhů Brno o tom rozhodlo kvůli vývoji pandemie koronaviru. Společnost očekává, že očkování proti nemoci covid-19 zabere a začne rozvolňování, které konání jedné z nejnavštěvovanějších akcí v Brně umožní.
24. 3. 2021|

Veletrhy Brno budou propouštět. Pandemie způsobila propad příjmů

Ztrátu ve stovkách milionů korun vykážou letos Veletrhy Brno, na konci roku jim dojde hotovost. Kvůli omezení pořádání hromadných akcí, kvůli kterému musely zrušit prakticky všechny velké veletrhy, propustí 30 procent lidí. Podle ředitele Jiřího Kuliše se společnost neobejde bez pomoci státu a propouštění může mít i negativní důsledky pro firmy, které jsou na Veletrhy Brno navázané.
13. 8. 2020|

Brněnské výstaviště bude po 60 letech bez strojírenského veletrhu. Pořadatelé zažalují stát

Mezinárodní strojírenský veletrh (MSV), který je každý rok největší akcí na brněnském výstavišti, se letos neuskuteční. Rozhodlo o tom na svém čtvrtečním jednání představenstvo Veletrhů Brno. Veletrh vynechá ročník poprvé od roku 1959, kdy proběhl poprvé.
25. 6. 2020|