TÉMA

Vladimír Just

Volby jsou casting, sympatický mi je ten, kdo hraje nejméně, říká teatrolog Vladimír Just

Klasik české divadelní vědy, kritik, publicista a také příležitostný komik Vladimír Just před několika lety rozebral teatralitu politických procesů padesátých let. Optikou divadelní kritiky nahlíží i na nedávné prezidentské volby a roli hlavy státu. Svou „recenzi“ probral jako host Interview ČT24.
20. 2. 2023|

Zemřel herec Josef Abrhám. Vrchní Vrána, primář Blažej i Ferdinand Vaněk

Ve dvaaosmdesáti letech zemřel populární divadelní a filmový herec Josef Abrhám. Proslavila ho hlavní role ve filmu Vrchní, prchni!, postava lékaře Blažeje v seriálu Nemocnice na kraji města nebo účinkování v dramatech prezidenta Václava Havla. Na divadelních prknech je spojen především s Činoherním klubem. Abrhámovo herectví bylo neokázalé, osobní a výjimečné, shodují se jeho kolegové.
17. 5. 2022Aktualizováno17. 5. 2022, 21:43|

Svěží, plná humoru, nadhledu a ironie. Přátelé a kolegové vzpomínají na Vlastu Chramostovou

Vlasta Chramostová si neuměla stěžovat a byla vždy svěží, shodují se její známí a kolegové. I když v životě zažila mnohá příkoří, dokázala si zachovat optimismus a nadhled. Zásadní v tomto ohledu byl její vztah se Stanislavem Milotou. „Byli to lidi, kteří se neustále špičkovali, a díky tomu mohla být Vlasta tak svěží, jak byla, a díky tomu Standa nepodléhal chmurám,“ prohlásil v ČT režisér Jaroslav Brabec.
6. 10. 2019|