TÉMA

Jindřiška Budweiserová

Pošta zveřejnila seznam rušených poboček. Mapa ukazuje, kde jsou

Česká pošta zveřejnila seznam tří stovek poboček, které do poloviny letošního roku skončí. Celkem pětatřicet z nich přestane fungovat v Praze, devatenáct v Ostravě a dvanáct v Brně a Plzni. Opatření bude platit od 1. července. Nejvíce pošt, celkem osmačtyřicet, se zruší v Moravskoslezském kraji. Jeho hejtman Ivo Vondrák (zvolen za ANO) odeslal v souvislosti s tím ministrovi vnitra Vítu Rakušanovi (STAN) otevřený dopis, kde ho žádá, aby krok přehodnotil. S rušením poboček nesouhlasí také další představitelé měst a samospráv. Parlamentní opozice kritizuje, že Česká pošta rušení se starosty předem neprojednala.
31. 3. 2023Aktualizováno31. 3. 2023, 18:49|

Poštu stál koronavirus 750 milionů korun, požádá o ně stát

Českou poštu stálo zajištění služeb během epidemie koronaviru 750 milionů korun navíc. Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) potvrdil, že požádá premiéra Andreje Babiše (ANO) a ministryni Alenu Schillerovou (za ANO) pro podnik o státní kompenzaci.
26. 11. 2020|
Interview ČT24

Českou poštu čeká modernizace. Nejvíce zaostala v obsluze zákazníka, uvedl její šéf Knap

Jako první signál své připravované rozsáhlé modernizace hodlá Česká pošta v říjnu představit externí výdejní místa. Namísto dosavadní nutnosti vyzvednout listovní zásilku či balík výhradně na poštovní pobočce si je nově bude moci zákazník objednat do místa co nejblíže ke svému bydlišti – ať už je to samoobsluha, květinářství či benzinová pumpa. V pořadu Interview ČT24 to uvedl generální ředitel České pošty Roman Knap. Zároveň potvrdil, že současná síť  poboček bude zachována, víc než dosud jich ovšem bude přecházet pod systém Pošta Partner.
5. 10. 2019|