TÉMA

František Fuka

Titanic se vrací do kin v nové verzi. Cameronova tragická love story podle publicisty nezestárla

Romance mezi chudým Jackem a aristokratickou Rose na pozadí jedné z největších katastrof dějin přichází znovu do kin. K pětadvacátému výročí od premiéry mohou diváci vyrazit na oscarový Titanic režiséra Jamese Camerona. V některých kinosálech uvidí remasterovanou verzi ve 3D s vysokosnímkovou frekvencí. Snímek se utká o pozici třetího nejvýdělečnějšího filmu historie s jiným Cameronovým blockbusterem, druhým Avatarem.
9. 2. 2023|

Byl to souboj dinosaurů a vizionářů, popisuje informatik Zlatuška počátky internetu v Československu

Vysoké tarify, chybějící infrastruktura a spory o to, zda univerzity potřebují být on-line, doprovázely v devadesátých letech počátky internetu v Československu a posléze i v samostatném Česku. Že lidé upřednostňovali Seznam před Googlem, byl podobný zázrak, jako že dali přednost Kofole před Coca Colou, míní spisovatel a zakladatel prvního českého ryze internetového deníku a Neviditelný pes Ondřej Neff. Odborníci ale i dnes upozorňují na drahá data.
13. 2. 2022|

Film Joker budí emoce. Kritici jsou nadšeni, panují však obavy, že zloduch inspiruje vrahy

Kolem filmu Joker, který měl ve čtvrtek premiéru i v Česku, se vede vyhrocená veřejná debata. Snímek sice získal hlavní cenu na filmovém festivalu v Benátkách, odpůrci se ale obávají, že naturalistický snímek o přerodu šíleného herce v brutálního násilníka by mohl podnítit nové masové vraždy.
4. 10. 2019|