TÉMA

Michaela Krausová

Hledal jsem člověka, který by o nás šířil dobré zprávy, řekl šéf JCDecaux u soudu

Obvodní soud pro Prahu 1 se ve středu zabýval podezřením z manipulování pronájmu reklamních ploch v majetku Prahy 1, kterých se podle žalobce dopustila společnost JCDecaux, její technický ředitel Tomáš Tenzer a politik Michal Valenta (ODS). Ředitel firmy Pavel Slabý v soudní síni odmítl, že by Valentovi dával peníze za to, že firmě zakázku na radnici zajistí. Pro firmu prý politik pracoval jako konzultant. Soud bude pokračovat v únoru.
6. 11. 2019|

Předsedkyně pirátských zastupitelů v Praze rezignovala. Kvůli schůzkám s obviněným manažerem

Michaela Krausová rezignovala na svou funkci předsedkyně pražských zastupitelů za Piráty. Důvodem byly informace médií o jejích schůzkách s manažerem reklamní firmy JCDecaux Tomášem Tenzerem, který stojí před soudem kvůli korupci a manipulaci veřejných zakázek. V čele zastupitelského klubu Krausovou nahradil Viktor Mahrik.
17. 10. 2019Aktualizováno17. 10. 2019, 17:55|

Plány pražské koalice: převzetí Nemocnice Na Františku, bydlení pro lidi s autismem i nový Portál Pražana

Pražská koalice chce do půl roku připravit plán převzetí Nemocnice Na Františku v Praze 1, nastěhovat sociálně ohrožené rodiny z ubytoven do městských bytů nebo zvýšit příspěvek radnicím na žáka. Plány představili novinářům zástupci Pirátů, Prahy sobě a Spojených sil pro Prahu. Pokračovat má také příprava Výstaviště na dostavbu vyhořelého křídla Průmyslového paláce a má vzniknout prototyp nového městského webu. Opoziční ODS a hnutí ANO však plány vedení města kritizují.
3. 10. 2019|