TÉMA

VW

Šéf Škody Auto Thomas Schäfer převezme VW

Předseda představenstva automobilky Škoda Auto Thomas Schäfer nově povede VW, která je hlavní značkou skupiny Volkswagen. Kdo Schäfera v českém podniku nahradí, německá automobilka nesdělila. Dosavadní šéf VW Ralf Brandstätter od srpna převezme aktivity Volkswagenu v Číně. Změny dozorčí rada vysvětlila nezbytností zefektivnit chod společnosti tak, aby byla připravena na výzvy nadcházejících let, což je především elektrifikace aut a digitalizace.
9. 12. 2021Aktualizováno9. 12. 2021, 18:03|

Výroba Škody Kodiaq zůstane v Česku, vyrábět se bude i Fabia combi

Výroba SUV Škoda Kodiaq zůstane v České republice, vyrábět se bude nadále v Kvasinách na Rychnovsku. Dříve se spekulovalo o přesunu do Německa. Nadále se bude vyrábět i Fabia ve verzi combi, potvrdil ČTK důvěryhodný zdroj. Zároveň uvedl, že se výroba nové generace modelu Superb přesune do Bratislavy, kde se bude vyrábět spolu s Volkswagenem Passat. Vývoj obou aut bude v Mladé Boleslavi.
12. 11. 2020Aktualizováno12. 11. 2020, 11:53|

Pithart a Vrba vyzvali vládu, aby oslovila Volkswagen kvůli postavení Škody

Bývalý český premiér Petr Pithart a exministr průmyslu Jan Vrba vyzvali českou vládu, aby vedení koncernu Volkswagen vyjádřila své znepokojení nad možnou změnou postavení Škody Auto ve skupině. Případné omezení modelových řad a zaměření na laciné vozy by podle nich bylo v rozporu s přílohami smlouvy, na základě které Volkswagen do Škody před 30 lety vstupoval. Vyplývá to z dopisu, který má ČTK k dispozici.
5. 10. 2020|
Skandál Volkswagenu

Volkswagen vyplatil v USA kvůli aféře dieselgate skoro 10 miliard dolarů

Američtí majitelé naftových vozů Volkswagen, které byly vybaveny nelegálním softwarem pro manipulaci s emisemi oxidů dusíku, obdrželi v rámci odškodného více než 9,8 miliardy dolarů (218,8 miliardy korun), oznámila v noci na úterý Federální obchodní komise (FTC).
28. 7. 2020|
Skandál Volkswagenu

Volkswagen zatím nemusí odškodnit české zákazníky za dieselgate, píše iDnes

Koncern Volkswagen zatím nemusí platit odškodné českým majitelům aut v takzvané kauze dieselgate. Odvolací senát zrušil březnový verdikt Obvodního soudu pro Prahu 8, podle kterého měla firma zaplatit vlastníkům vozů 533 milionů korun. Napsal to server iDnes.cz. Naftové vozy koncernu byly vybaveny softwarem, který sloužil k manipulaci s emisemi.
3. 10. 2019Aktualizováno3. 10. 2019, 14:09|