TÉMA

ČT1

Česká televize rozšíří regionální zpravodajství o severovýchod a jihozápad Čech

Česká televize od pondělí 3. dubna spustí další dvě verze regionálního zpravodajství. Půjde o vysílání pro jihozápadní část Čech a severovýchod Čech, informoval předseda Rady ČT Karel Novák. Zájem diváků o regionální vysílání je podle něj enormní. Mutace zpravodajství pro jihozápadní část republiky budou vysílat studia z Českých Budějovic a Plzně. Severovýchod Čech bude vysílat z Hradce Králové a Ústí nad Labem.
22. 3. 2023|

Práce policie se změnila, Mareš zavzpomínal na poslední kauzy. Vrací se Případy 1. oddělení

Ve třetí řadě úspěšného kriminálního seriálu Případy 1. oddělení se ve třinácti dílech vracejí známí hrdinové po šesti letech s novými kauzami v nové době. Třetí řada, opět inspirovaná skutečnými policejními případy, odstartuje v pondělí 5. září ve 20:10 hodin na ČT1.
17. 8. 2022|

Při benefičním koncertu pro Ukrajinu pořádaném Českou televizí se vybralo 160 milionů korun

Česká televize v úterý uspořádala na Václavském náměstí benefiční koncert na pomoc lidem, které zasáhl ruský válečný vpád na Ukrajinu. Bez nároku na honorář vystoupily například kapely Mirai, Chinaski, Mig 21 a Pražský výběr, Marie Rottrová a Tomáš Klus či hudebníci z České filharmonie. Do sbírky lidé darovali 160 milionů korun, z toho výtěžek přes DMS přesáhl dvaadvacet milionů korun, dary na účet činily 138 milionů korun. Vybrané peníze Česká televize pošle do sbírky Člověka v tísni SOS Ukrajina.
1. 3. 2022Aktualizováno2. 3. 2022, 10:57|

Učitelky zastoupí UčíTelka. Opravdovou školu nenahradí, ale pomůže, říká ředitel ČT Dvořák

Česká televize v pondělí spustí zábavně-vzdělávací program UčíTelka určený pro žáky prvního stupně základních škol, kteří jsou kvůli pandemii koronaviru doma. Projekt vznikl s odbornou garancí ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy a ČT bude program vysílat zatím po dobu jednoho měsíce. Pro starší žáky je připraven program Odpoledka, v úterý a ve čtvrtek odpoledne se bude vysílat program Škola doma zaměřený na přípravu na příjímací zkoušky.
15. 3. 2020Aktualizováno15. 3. 2020, 20:39|

V karlínském kostele sv. Cyrila a Metoděje zazněl čtvrtý Adventní koncert ČT

Poslední Adventní koncert České televize rozezněl karlínský kostel Cyrila a Metoděje. ČT1 ho vysílala přímým přenosem od 17:30 a byl věnován spolku Jdeme Autistům Naproti z Olomouce. Účinkují například Václav Hudeček či Epoque Quartet.
22. 12. 2019Aktualizováno22. 12. 2019, 18:26|

Živé vysílání ČT24. Pokud kvůli přechodu na DVB-T2 nevidíte programy ČT, sledujte je na webu

Pozemní televizní vysílání v Praze a středních Čechách přechází od standardu DVB-T ke standardu DVB-T2. Zatím se to týká programů České televize, brzy budou ale následovat i komerční stanice. Pokud na svém televizoru aktuálně nevidíte program ČT24 ani jiné kanály České televize, které jste dříve měli naladěné, živé vysílání můžete sledovat ve videu v tomto článku.
27. 11. 2019|

Připomeňte si Karla Gotta v pořadech České televize

Ve věku 80 let zemřel v úterý krátce před půlnocí zpěvák Karel Gott. Jeho písně se vepsaly do života napříč generacemi posledního půlstoletí. Připomeňte si pořady České televize, ve kterých Karel Gott vystupoval.
2. 10. 2019|