TÉMA

Sanitky

Extrémní zima má v USA už 48 obětí, nejvíce ve státě New York

Počet známých obětí extrémního zimního počasí ve Spojených státech v pondělí narostl na 48, informovala agentura AP. Většina obětí je hlášena ze západu státu New York, kde ve městě Buffalo a jeho okolí zemřelo nejméně 27 lidí poté, co blizard uvěznil lidi v autech nebo domech bez elektřiny. Extrémní zima, která lidem napříč USA zasáhla do vánočních plánů, by měla tento týden ustupovat.
26. 12. 2022Aktualizováno26. 12. 2022, 17:53|

Řidiči sanitek vysoudili odměny za práci během covidu

Pro řidiče sanitek z Nového Bydžova, kterým loni odmítla majitelka firmy vyplatit odměny od státu za ztíženou práci při covidové pandemii, nyní končí spor úspěšně. Podnikatelka Dana Vojtěchová u soudu nepravomocně prohrála. Neodvolala se a peníze teď řidičům v plné výši doplatila.
2. 8. 2022|

Firma musí doplatit covidovou odměnu řidiči sanitky, rozhodl nepravomocně soud

Řidiči sanitek z Nového Bydžova, kterým vloni v létě odmítla majitelka firmy vyplatit odměny od státu za ztíženou práci během covidové pandemie, zaznamenali úspěch. Okresní soud v Hradci Králové dal zapravdu žalobě prvního z nich a firmě nepravomocně přikázal doplatit mu odměnu v plné výši.
29. 4. 2022|

Majitelka zdravotní dopravy Vojtěchová stále odmítá plně kompenzovat řidiče sanitek penězi od státu

Někteří zdravotníci stále čekají na slíbené covidové odměny. O těch rozhodlo ministerstvo zdravotnictví a stát je provozovatelům vyplácí. Jenže třeba řidiči sanitek z Nového Bydžova mají slíbenou jen část. Majitelka přepravní firmy se k tomu ve středu pro Českou televizi vyjádřila, někteří řidiči zvažují výpověď. Ministerstvo jednání firmy nepovažuje za férové, podle úřadu ale nejde o porušení předpisů.
16. 6. 2021|

Rath chce v pondělí nastoupit do vězení. Stráví v něm sedm let

Bývalý středočeský hejtman David Rath dostal výzvu k nástupu do vězení, uvedl iROZHLAS. Televize Nova poté uvedla, že nastoupí v pondělí. Někdejší hejtman a ministr zdravotnictví za ČSSD byl zadržen před sedmi lety, v květnu 2012. Pražský vrchní soud ho letos v červnu pravomocně poslal na sedm let do vězení. Zároveň mu uložil desetimilionový peněžitý trest a sedmiletý zákaz působit v samosprávě.
2. 10. 2019|